banner564

Karantina konmadı

Rum Yönetimi’nin aldığı yeni tedbirler çerçevesinde Limasol ve Baf’ta liseler kapatıldı, sokağa çıkma yasağının 20.00’de başlaması kararlaştırıldı

Karantina konmadı
banner598

Güney Kıbrıs Rum yönetimi artan Coronavirüs vakaları nedeniyle yeni tedbirler aldı. Özellikle vakaların üst seviyelerde seyrettiği Baf ve Limasol şehirlerinde kısmi karantina koşulları başladı. Liseler kapatıldı, şehir dışına seyahatlere kısıtlama getirildi. Önlemler bugün başlayacak ve 30 Kasım'a kadar geçerli olacak.
Limasol ve Baf için önlemler (12-30 Kasım arası)
1. Acil tıbbi nedenlerle (eczane, hastane gibi) veya iş dışında 20.00- 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.  Limasol ve Baf’a gitmek ve bu bölgelerden çıkmak ve iki bölge arasında seyehat yasaklandı.  
2.  Spor yapan ebeveynlerin reşit olmayan çocukları dışında, iki kişiyi geçmemek kaydıyla halka açık yerlerde park, meydanlar, piknik alanları, plajlar, kaldırımlar ve marinalarda toplanmak yasaklandı. 
3.  Evlerde en fazla 10 kişi bir araya gelebilir, bu sayıya çocuklar da dahil.
4. Dini yerlerde dini ve diğer dini ibadet türleri inananlar (insanlar)olmadan yapabilecek.
5.  Düğün, vaftiz törenleri ve cenazelere en fazla 10 kişi katılabilir.
6.  Düğün ve vaftizlerle ilgili evlerde verilecek yemeklere en fazla 10 kişi katılabilir, bu sayıya çocuklar dahil.
7. 16 Kasım 2020'den itibaren devlet ve özel liselerle Yüksek Öğretim Kurumları’nda uzaktan eğitim yapılacak. Anaokulları, ilkokullar ve spor salonları normal şekilde çalışmaya devam edecek.
8. Kamuda acil konularda, acil durumlarda hizmet verilecek. Elzem görevlerde olanlar yasaklardan muaf tutulacak. Elzem hizmetlerde olmayanlar dönüşümlü ve uzaktan çalışacak.
9.  Kamu ve özel hastanelere, kliniklere, tıp ve teşhis merkezlerine ziyaretler yasak
10.  Restoranlar, lokantalar, tavernalar, kafeler, pizzacılar, barlar, birahaneler, büfeler, spor kulüpleri, kültürevleri derneklerin çalışmaları  askıya alındı, paket servisleri hariç. Otellerin ve turistik konaklama yerlerinin içindeki yemek alanları sadece geceyi tesislerinde geçirenlere  hizmet verecek ve saat 22: 30'a kadar açık olacak.
11. Arkeolojik alanların, müzelerin ve ören yerlerinin işleyişi askıya alındı.
12. Açık ve kapalı tiyatro, amfi tiyatro, sinema ve gösteri salonlarının işletmesi askıya alındı.
13. Kamusal alanlar % 50 doluluk oranıyla çalışacak
14. Toplu taşıma kapasitesinin% 50'si ile çalışacak
15. 500 m2'yi aşan kapalı alışveriş merkezleri, büyük mağazaların faaliyetleri durduruldu
16. Kuaför, berber ve dövme merkezleri faaliyetleri durduruldu. Spor salonları, sürücü okulları, kumar ve bahis şirketlerinin faaliyetleri askıya alındı
17.  Yüzme havuzları, engelli kişilerin tedavisi amaçlı veya antrenör dahil en fazla dört kişinin eğitimi için kullanılması dışında kapatıldı. 
18.  Limasol Limanı yalnızca ticari işlemler ve faaliyetler için faaliyet gösterecek
19. 18 yaşından küçükler için antrenman ve spor etkinlikleri askıya alındı.
20. A ligi şampiyonaları ve Milli Takım maçları haricinde antrenman ve spor etkinlikleri askıya alındı. Organize spor tesislerinin işletilmesi ve kullanılması, ilgili kurallarda belirtilen istisnalar dışında yasak. 18 yaşın altındaki çocuklara yönelik grup sporları ve sosyal faaliyetler yasak.
 Limasol ve Baf dışındaki diğer bölgeler için de ek önlemler
1-  Evlerde ve halka açık yerlerde, çocuklar da dahil olmak üzere her evde en fazla 10 kişi toplanabilecek. Yemek yerleri 22: 30'a kadar açık olacak. Oteller ve diğer turistik konaklama , alışveriş merkezleri ile  spor kulüpleri içindeki işletmeler 22: 30'dan sonra paket servis yapabilecek. 
2- Eczane, hastane veya iş dışında 23.00'ten 05.00'e sokağa çıkmak yasak
3- Kilise, cami ve diğer dini yerlerde en fazla 75 kişi olabilir
4-  Spor şampiyonaları seyircisiz oynanacak
5- Spor salonları içindeki soyunma odalarının kullanılması yasak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473