banner564

Pasta birlikte kesildi

CTP, “İlk günkü gibi” sloganıyla düzenlenen resepsiyonda 44’üncü yaşını kutladı

Pasta birlikte kesildi
banner598
Cumhuriyeti Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) 44’üncü yaşını kutladı. Partinin kuruluş yıldönümü için, Lefkoşa’da Hidden Garden’da halka da açık bir resepsiyon düzenlendi. “İlk günkü gibi” sloganıyla düzenlenen resepsiyonda, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eşi Ayşe Yorgancıoğlu ve CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk konukları kapıda karşıladı. Özkan Yorgancıoğlu’nun, Kutlay Erk’in ve CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat’ın birer konuşma yaptığı resepsiyonda partiyle ilgili kısa bir film gösterildi ve üzerinde “Bir yaş daha aldık, paylaşacaklarımız çoğalıyor, paylaşma isteğimiz sınırsız. Beraberliğimizin ilk gününü kutluyoruz” yazan pasta kesildi. 44’üncü yıl pastasını CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra konuklar arasında bulunan Meclis Başkanı Sibel Siber, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP-BG’li bakanlar ve milletvekilleri, MYK üyeleri ve örgüt başkanlarının da yer aldığı bir grup kesti.

Yorgancıoğlu: 1960’ta yola çıkan bir avuç insan
CTB-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, resepsiyondaki konuşmasında, CTP-BG’nin ülkedeki siyaseti belirlediğini söyleyerek, “1960’lı yılların sonunda bir avuç insan ülke demokrasinin gelişmesi için yola çıktı ve bu dalga büyüdü” dedi. Yaklaşık bir buçuk yıldır koalisyon hükümetinin büyük ortağı olduklarını da dile getiren Yorgancıoğlu şunları ekledi:
“Tabii ki seçime girerken tek başımıza iktidar olacağız niyetiyle kendi seçim bildirgemizi yaptık. Bunun da arkasındayız. Bir koalisyonda olmamız nedeniyle bazı sıkıntılar olduğunu biliyorsunuz. Bunlara rağmen hükümet programında öngördüğümüz birçok şeyi yaptık. Bazı tedbirlerin sonucu topluma yansımadı ama önümüzdeki günlerde bu sonuçları yaşayacağız.”


Erk: Hiçbir zenginlik barışın yerini tutamaz
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk resepsiyondaki konuşmasında adada yaşanan gerginliklerin, çevre ülkelerde ve başka coğrafyalardaki çatışmaların ve savaşların barışın ne kadar değerli ve önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.
Erk, “Hiçbir zenginlik barışın yerini tutamaz” dedi.
CTP-BG’nin hedeflere ulaşma azmini halkın desteğinden ve güveninden aldığını kaydeden Erk, “Halkımızın bu güveni Nisan 2015’te Sibel Siber’i seçerek göstereceğinden eminiz” dedi.

Talat: Aydınlık günlerin gelmesini sağlayacağız
Resepsiyonda konuşan CTP-BG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, dayanışma içinde hareket edildiği taktirde başarıya ulaşılacağını ifade ederek, “Kıbrıs’a aydınlık günlerin gelmesini sağlayacağız, buna yürekten inanıyoruz” dedi. 2015’te kritik bir cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını da kaydeden Ongun Talat, “Tüm gücümüzle toplumu kucaklayacak çözüm umutlarını yeşertecek, siyasetin temiz yüzü Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı olması için çalışacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473