banner564

İlk duruşmada serbest

Bir kadını ilaçla bayıltıp tecavüz etmekle suçlanan ve olayın ardından güneye kaçan Hasan İşlek geri dönünce gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldı

İlk duruşmada serbest
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Dikmen’de 2017 yılında  İlkay Tosun’un yardımı ile S.K., isimli kadına tecavüz ettiği öne sürülen ve olayın ardından Güney Kıbrıs’a kaçan zanlı Hasan İşlek dün sabah saatlerinde ülkeye giriş yaparken  yakalandı. Hakkında hali hazırda soruşturma dosyası bulunan zanlı, “Cinsel saldırı” suçundan gözaltına alınarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Boğaz Karakolu’nda görevli polis, Hasan İşlek’in  “Cinsel tecavüz”, “Ciddi darp” suçlarından tutuklandığını söyledi.
Polis, olayın Temmuz ayı 2017 tarihinde Dikmen’de yaşandığını, zanlının olayın hemen ardından yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve dün sabah saatlerinde yeniden ülkeye giriş yaptığı esnada tutuklandığını söyledi. 

Suç ortağı teslim oldu
Olayla bağlantılı suç ortağı İlkay Tosun’un ise geçtiğimiz Aralık ayında ülkeye dönerek teslim olduğunu ifade eden polis, Tosun’un ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldığını belirtti. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının birçok sabıkası olduğuna da vurgu yaptı. İşlek’in KKTC vatandaşı olduğuna dikkati çeken polis, zanlının yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.
Mahkeme,15 bin TL nakdi, bir kefilin150 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının 300 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474