banner564

‘Kıbrıs, AB sorunu’

Anastasiadis’in talebi, Samaras aracılığıyla Juncker’e aktarıldı

‘Kıbrıs, AB sorunu’
banner598
   Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras-Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile Atina’da biraraya geldi. 
   Fileleftheros haberi “Görev Samaras Tarafından Yerine Getirildi... Yunan Başbakan AB’nin Kıbrıs Sorununa Müdahiliyeti Konusunu Juncker’in Önüne Koydu...” başlığıyla aktardı. Gazete Yunanistan Başbakanı Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Rum Yönetimi ile anlaştıkları gibi, AB’nin Kıbrıs müzakerelerine katılımı konusunu Juncker’in önüne, resmî görüşmelerin tamamlanmasından sonra geçilen yemekte koyduğunu yazdı.
   Habere göre Samaras, Venizelos ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, üst düzeyli konuklarına Kıbrıs sorununda yürütülmekte olan müzakerelerin gidişatıyla ilgili bilgi verdi ve Kıbrıs sorununun bir Avrupa sorunu olduğu ve AB’nin Kıbrıs sorununa müdahil olması gerektiği görüşünü iletti. Bu konuyu Juncker’e daha önce de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in aktardığını belirten gazete, Yunan hükümetinin de gündeme getirmesinin, Samaras ile Juncker arasında çok iyi kişisel ilişkiler olması dolayısıyla Rum Yönetimi’nin talebine destek diye nitelendirildiğini belirtti.
   Haberde “Komisyon’un yeni Başkanı Juncker’in ilk ziyaretini Yunanistan’a yapması cesaret vericidir ve Juncker’in Yunan taleplerini ileri götüreceği umudu yaratıyor” denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474