banner564

Gerekçe ‘Olağanüstü hal’

Rum Temyiz Mahkemesi, Kıbrıslı Türkün başvurusunu reddetti

Gerekçe ‘Olağanüstü hal’
banner598
   Rum Temyiz Mahkemesi, KKTC’deki bir taşınmaz malla ilgili bir davada Limasol Kaza Mahkemesi’nin verdiği kararı ‘Türk yargıç olmaması nedeniyle’ temyize götüren Kıbrıslı Türkün başvurusunu reddetti.
   Fileleftheros gazetesi “İşgal Altındaki Mülk Kıbrıslı Ruma Ait... Temyiz Mahkemesi İşgal Rejiminin Mağusa’daki Taşınmazı ‘Verdiği’ Kıbrıslı Türkün Başvurusunu Reddetti” başlıklı haberinde Rum Temyiz yargıçlarının, adı belirtilmeyen Kıbrıslı Türk davacının, avukat Hakkı Önen aracılığıyla yaptığı başvurusunu reddetme gerekçesini şu şekilde öne çıkardı:
   “Yorgos Erotokritu, Despo Mihailidu ve Mihails Hristodulu’dan oluşan Temyiz Mahkemesi yargıçları, davayı gören mahkeme heyetinde Kıbrıslı Türk yargıç olmamasının bir tercih değil, Olağanüstü Hal Yasası’na dayanan bir gereklilik olduğuna hükmederek şu görüşü belirttiler: 
   ‘Yargı Erkinin bir parçası olan Kıbrıslı Türk yargıçlar Olağanüstü Hal Yasası’nı kabul ettiler ve ilk Yüksek Mahkeme Başkanlığı’nı da Türk Yargıç Mehmet Zeka üstlendi. Ancak daha sonra, 1966’da ayrıldılar ve o zamandan beridir hiçbir Kıbrıslı Türk avukat Cumhuriyet Hukuk Dairesi’ne Yargıç olarak atanma talebinde bulunmadı.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474