banner564

Başbakan’dan destek sözü

Hayvanseverler Platformu Heyeti, hedefledikleri projeleri Özkan Yorgancıoğlu’na aktardı

Başbakan’dan destek sözü
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Hayvanseverler Platformu’ndan bir heyeti kabul etti.
Kabulde Hayvanseverler Platformu adına konuşan Münür Öztürk, belediye seçimlerinde adayların hayvan hakları üzerinde durmasını bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti ve 40 örgütün bir araya gelerek bu platformu oluşturduğunu söyledi. Öztürk siyasi partilerin gençlik kollarının da yanlarında olduğunu belirtti.
Kısa vadeli amaçlarının ilk önce sokaklarda yaşayan hayvanlara ve Karpaz’daki eşeklere su temin etmek için suluklar almak olduğunu dile getiren Öztürk, hayvanlar beslendikçe üremelerinin ve bunun paralelinde sorunlarının artacağını kaydetti.
Bu sorunları ellerinden geldiğince çözmek için hayvan barınakları ve hayvanları kısırlaştırmaya yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını da dile getiren Öztürk, Başbakan Yorgancıoğlu’nun desteğini almanın da kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu: Zor bir görev üstlendiniz
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da platformun üstlendiği görevin sorumluluk isteyen zor bir görev olduğunu söyledi. Yakın geçmişte hayvanların korunmasıyla ilgili bir yasa yapıldığını kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, hükümet olarak bu konuda hassas olduklarını belirtti.
Yorgancıoğlu örgütler bir araya gelip böyle bir yola çıktığına göre, kendilerinin de ellerinden geleni yapmaları gerektiğini ifade etti.
Karpaz’da bir tarafta hayvanları korurken, diğer tarafta insanların emeğini de korumak gerektiğini belirten Yorgancıoğlu, bunu başarabilecek bir anlayış geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi.
Ülkede giderek artan bir hayvan sevgisi bulunduğunu da belirten Yorgancoğlu, bunun bir motivasyon sağlayacağını düşündüğünü de vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473