banner564

KKTC sessiz ve tepkisiz

Türkiye’ye “çekil, git” diyen Rum lideri, ortak savunma anlaşmasından sonra Yunanistan Başbakanı ile deniz alanlarını birleştirme konusunda anlaşma imzalıyor

KKTC sessiz ve tepkisiz
banner598
 Garanti anlaşmasını ortadan kaldırıp, Türkiye’yi adadan uzaklaştırmaya çalışan Rum lideri Nikos Anastasiadis, Yunanistan’la imzalanan birçok anlaşmadan sonra bu kez deniz alanlarının birleşmesi yönünde yeni bir anlaşma imzalıyor.
   KKTC yetkilileri ise Rum liderliği ile Yunanistan arasında  imzalanan kritik anlaşmaları sessizlik içinde izliyor ve herhangi bir tepki göstermiyor.
   Rum Haber Ajansı’nın (CNA) haberine göre; Yunan istan Başbakanı Aleksis Çipras, sözkonusu anlaşmayı imzalamak amacıyla 4 bakanıyla birlikte Salı sabahı adaya geliyor. Anastasiadis ve Çipras arasında ayrıca çevre ve kültür alanlarında anlaşma imzalanacak.
   Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında ‘ikili anlaşmanın’ imza töreninden sonra aynı gün adaya gelecek olan Ürdün Kralı Abdullah ile üçlü görüşme yapılacak. Görüşme sonrasında ortak deklerasyon yayınlanması bekleniyor.
   Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a, Kıbrıs ziyareti sırasında  Avrupa İşlerden Sorumlu Müsteşar Yorgos Katrougalos, Denizcilik Bakanı Panayiotıs Kouroumbis, Çevre ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis ve Kültür Bakanı Lidia Koniordou eşlik edecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 11:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertan Ibrahim
Ertan Ibrahim - 6 yıl Önce

Bu gosteriyor ki Turk’un dostu yoktur. Avrupa Rumlari destekliyor ve Rumlar da simariyor. Turkiyenin dibinde olan adasi yunan adasi yapmak istiyorlar. Hamama gitsinler. Boyle giderlerse sonunda Kibris bir Turk adasi olacaktir.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473