banner564

Maaş bin 127 Euro

Rum ordusuna, aralarında kadınların da bulunduğu 600 asker daha alınıyor

Maaş bin 127 Euro
banner598
 Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO)  aralarında kadınların da bulunduğu 600 profesyonel askerin alınacağı açıklandı. Sözleşmeleri tamamlanan sözkonusu personelin 4 Wkim’den itibaren göreve başlayacağı, aylık maaşların ise bin 127 Euro olacağı bildirildi.
  Alithia gazetesi geçen yıl alınan 3 bin personelden, yerleştirmeleri yapıldıktan sonra ayrılanlar olması nedeniyle oluşan açığın kapatılması maksadıyla, 2 bin 119 kişilik yedek listeden bu aşamada sadece 600’ünün sözleşme imzalamaya çağrılacağını, bu yıl ilk kez kadınlar için de münhal ilan edildiğine dikkat çekti. 
    Başarılı olanlar listesinin bir yıl geçerli olacağını ve boş kadro olması durumunda, listeden adayların başarı sırasına göre çağrılacağını belirten gazeteye göre, ilk etapta çağrılacak 600 aday Ekim ayı başında, askere alma şubelerine giderek göreve başlayacak. Bu kişilere özel eğitim verilecek ve ardından silah ve birliklerine atanacaklar.
   Profesyonel askerlere bir yıllık sözleşme imzalatılacak. Sözleşmeler 10 yıl yenilenebilecek. Aylık brüt bin 127 Euro maaş ve 13’üncü maaş verilecek. Çalışma saatleri RMMO’nun diğer mensuplarının çalışma saatiyle aynı (07.00-14.00) olacak. Yıllık 20 gün yıllık izin ve 28 günlük hastalık izni hakları olacak. 
   RMMO’ya alınmaları ve eğitilmelerinin ardından profesyonel askerlere onbaşı rütbesi verilecek. İlerleyen süreçte çavuş rütbesine yükselebilecekler ancak maaşlarında değişiklik olmayacak. Bu kişiler silah sistemleri kullanıcıları olacaklar ve gece nöbetleri de dahil, RMMO askerleri ile aynı görevleri icra edecekler. 
   Fileleleftheros RMMO’nun bu yıl yaptığı profesyonel askerlik sınavlarında başarılı olanların listesinin dün Rum Resmî Gazetesi’nde yayımlandığını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 11:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Türkiye'nin garantörlüğünü ve Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığını masaya götürenlere,kim olursa olsun,binlerce kez yazıklar olsun,başka bir şey söyleyemiyorum şu anda

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474