banner564

Bayram kontrolü

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri; lokanta, otel, bar, kasap gibi gıda ile ilgili işletmelerde denetimler gerçekleştirdi

Bayram kontrolü
banner598
Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Ekipleri, Bayram tatili sürecinin kent genelinde huzurla geçmesi için lokanta, otel, bar, kasap gibi gıda ile ilgili işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.
Belediyeden yapılan açıklamada, Ağustos ayı içerisinde hijyen koşulların yetersizliği ve sağlık karnelerinin bulunmaması, süresi dolan Belediye İşletme İzninin yenilenmemesi gibi nedenlerle 11 işletmeye yaklaşık 2 bin TL para cezası kesildiği, 5 işletmenin de mühürlendiği belirtildi. 
Hijyen sorunları nedeniyle Windows Cafe, işletme izni ve sağlık karnesi olmaması nedenleriyle de Zone Restaurant, Boungourno Pizza Cafe, Ozie Kebap ve Esentepe Kasap işletmelerinin mühürlendiği, eksiklerini gideren ve yasal uygunluğunu yeniden sağlayan işletmelerin mühürlerinin açılarak faaliyete başlamalarına izin verildiği kaydedildi.
Öte yandan, Kaşgar Market’te soğutucusuz ortamda muhafaza edilen 17 sandviç ile Windows Cafe’de bozuk olduğu tespit edilen toplam 21 kg et ürünün imha edilirken, Özgülen Kebap’ta ambalajı bozuk ve paslı olan 26 teneke turşunun imha edildiği belirtildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye hizmetlerinin en başında halkın sağlığının korunması geldiğine işaret ederek, göreve geldikleri günden itibaren bu yöndeki çalışmaları geliştirecek şekilde, özellikle çok hassas bir konu olan gıda güvenliği ile ilgili denetim görevini eksiksiz yapmaya dikkat ettiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473