İlişkileri geliştirmek amacıyla Afrika turuna çıkan Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un,
Nairobi Başpiskoposu Makarios ile de görüştüğü bildirildi.
Alithia gazetesi; Konstantinos Kombos’un Afrika turunun ilk durağının Kenya olduğunu yazdı.
Kombos Kenya ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Musalia Mudavadi ile görüşecek, Güney Kıbrıs ile Kenya arasında "İş Birliği ve Siyasi İstişare Muhtırası" imzalayacak. İmzalanacak muhtıranın, ikili ilişkilerin siyasi, diplomatik ekonomik ve kalkınma iş birlikleri alanında daha da güçlendirilmesi için mihenk taşı olacağı belirtildi.
Kombos ziyareti çerçevesinde Nairobi’de Güney Kıbrıs’ın yeni Nairobi Yüksek Komiserlik binasının açılışını yapacak. Konstantinos Kombos, bu çerçevede bölgesel ve uluslararası konularda koordinasyon olanaklarını görüşmek üzere AB üyesi ülkelerin Kenya’daki büyükelçileri ile bir araya gelecek.
Güney Kıbrıs-İskenderiye ve Afrika Patrikhanesi ilişkileri çerçevesinde Nairobi Ortodoks Başpiskoposluğunu ziyaret ederek dün Başpiskopos Makarios ile görüşen Kombos, Rum yönetiminin, bina restorasyonuna destek verdiği, teknolojik ekipman sağladığı “Makarios” yetimhanesini ziyaret etti. Kombos, Rum yönetiminin sağladığı finansmanla oluşturulan “Olive Tree” isimli çok amaçlı etkinlik salonunu açtı.
Rum Dışişleri Bakanı, Kenya programını tamamlaması ardından yarın Tanzanya’ya gidecek. Kombos, Tanzanya’da Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Callas’ı da temsil edecek.
Makarios ile görüştü
Rum Dışişleri Bakanı Kombos, Nijerya ve Tanzanya turuna çıktı
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

