banner564

Mesaj götürecek

Anastasiadis; İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson’un, garantiler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı

Mesaj götürecek
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, New York temasları çerçevesinde İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmenin oldukça yararlı geçtiğini açıkladı.
  İngiliz Bakan’ın, Anastasiadis’in özellikle güvenlik konusunda ortaya koyduğu tezleri anlayışla karşıladığı belirtilirken, Londra’nın, sürecin ilerlemesi ve iyi bir sonuna varmasına yönelik ilgisini dile getirdiği ifade edildi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; açıklamasında Johnson’un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine işaret eden Anastasiadis, her iki toplum tarafından da kabul edilecek bir anlaşmaya nasıl ve ne şekilde ulaşılacağının anlaşılması için mesaj ve tezler aktaracağına dair inancını belirtti.
   Öte yandan Politis gazetesi son günlerde New York ve Washington’da Amerikanların Kıbrıs sorununa yönelik ilgisinin saptandığına işaret ederek, bilgilere göre Anastasiadis ile ABD Başkanı Donald Trump’un muhtemelen yaz ayında görüşmesine yönelik ilk temasların yapıldığını savundu.
   Gazete haberinde Washington’da temaslarda bulunmakta olan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Beyaz Saray Personel Şefi Reince Priebus ile görüştüğünü, ayrıca Dışişleri Bakanlığı ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ofisinde temaslarda bulunduğunu aktardı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474