banner564

Öğretmenler kararlı

Devlet okullarındaki eksikliklerin giderilmesi talebiyle başlatılan grev ve eylemler sürüyor

Öğretmenler kararlı
banner598

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)’ün devlet okullarındaki eksikliklerin giderilmesi talebiyle başlattığı grev ve eylemler sürüyor.

Sendika, dün Gire Anafartalar Lisesi (GAL) öğretmenleri ile 2011 yılından sonra mesleğe başlayan öğretmenlerle birlikte  dün10.30-13.00 saatleri arasında okulda grev, ardından saat 12.00’de de Maliye Bakanlığı önünde hükümeti protesto eylemi gerçekleştirdi.

Maliye Bakanlığı önünde gerçekleşen eyleme Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) de katılarak destek verdi.

Protesto eylemi öncesinde sendika yetkilileriyle GAL’li öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile görüşerek, okul kadrosunda bulunan 4 müdür muavini, 1 müzik öğretmeni, 2 sekreter, 3 hademe ve 2 bekçi eksikliğinin ivedilikle çözülmesi talebinde bulundu.

Yapılan eylemde GAL’de 2011 yılından sonra öğretmenliğe başlayan öğretmenler ellerinde “göç etmek değil, insanca yaşamak istiyoruz”; “sosyalistim, emekçiyim dediniz haklarımızı yediniz”, “ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz”, “sefaleti getiren göç yasasını reddediyoruz” şeklinde pankart taşıyarak KTOEÖS lokalinden Maliye Bakanlığı’na yürüdü ve diğer öğretmenlerle bir araya geldi

Burada, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ile KTÖS Başkanı Güven Varoğlu açıklamalarda bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473