banner564

Mutlu dönüyor

Washington’da üst düzeyde temaslarda bulunan Anastasiadis, enerji faaliyetleri konusunda tam destek aldığını duyurdu

Mutlu dönüyor
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ABD ziyaretinde enerji alanında destek aldığı ve Kıbrıs’a mutlu bir şekilde döneceği belirtildi. 
   Fileleftheros gazetesi “Kıbrıs’ı Enerji Merkezi Olarak İstiyorlar” başlığıyla verdiği haberinde, Anastasiadis’in Washington ziyaretinin artı ve eksileri hesaplandığında birçok ve önemli olumlu noktanın bulunduğunu yazdı. 
    Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisinde sondajların başlayacağına işaret eden gazete, böyle kritik bir dönemde siyasi düzeyde Amerikan yönetiminin desteğinin tam olduğunu belirtti.
   Teknokratik düzeyde ise Amerikan şirket ExxonMobil’in niyetlerinin, Güney Kıbrıs’ın çabalarına daha da büyük bir destek teşkil ettiğini aktaran gazete, tüm bu çerçevede Anastasiadis’in adaya bakanlarıyla birlikte enerji dolu dönmekte olduğunu kaydetti. 
   Gazete haberinde, sözde “MEB” içerisinde Qatar Petroleum ile birlikte 10’uncu parselin ruhsatına sahip olan ExxonMobil Exploration Company Başkanı Steve Greenlee’nin, şirketin Güney Kıbrıs’a nasıl baktığıyla ilgili açıklamalarının göz ardı edilemeyeceğine de dikkat çekti. 
  Habere göre Greenlee, Güney Kıbrıs’ın ABD Büyükelçiliğinde düzenlenen bir yemekte yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın enerji merkezi olması yönünde bir vizyona sahip olduklarını belirtti. 
   Sözde “MEB” içerinde, Güney Kıbrıs’ın enerji ihracatçısı olmasının temellerini yaratacak kadar yeterli miktarda doğalgaz bulunması umudunu dile getiren Greenlee, imzaların atıldığı Nisan ayından bu yana şirketin yoğun bir şekilde faaliyetlerde bulunduğunu söyleyerek, durumun iyi gittiğini belirtti. 
   60 yıldır Güney Kıbrıs’ta bulunduklarına işaret eden Greenlee, Güney Kıbrıs’ta tanındıklarını, orada çalışmaktan mutlu olduklarını ve çok iyi arkadaş olduklarını belirterek, bu durumun yeni aşamaya ilerlemelerine yardımcı olduğunu ifade etti. 
  Greenlee, LNG alanında büyük bir deneyime sahip olan Qatar Petroleum ile ortaklık yaptıklarını ve birlikte çalışarak her türlü meydan okumayı aşabileceklerini söyledi. 
   Washington ziyaretinde Anastasiadis’e eşlik eden Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise, aldıkları mesajlardan çok memnun olduklarını dile getirdi. 
   İnanılmaz bir hafta geçirdiklerini söyleyen Lakkotripis, Güney Kıbrıs’ın umutlarının gerçekleşmesi için sözde “MEB”i içerisinde büyük miktarlarda doğalgazın bulunması yönündeki beklentisini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474