banner564

Belge hazırlanıyor

BM Sözcüsü Siddique Rum Ajansı’na açıklama yaptı

Belge hazırlanıyor
banner598
 Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler ( BM) Sözcüsü Aleem Siddique, Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, 28 Haziran’da gerçekleşecek olan Kıbrıs konferansında güvenlik ve garantilerin görüşülmesine rehber olacak ortak belgenin zamanında hazır olacağını söyledi. Sözcü “belgenin zamanında olmaması söz konusu değildir”dedi.
   Siddique; BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in talep ettiği ve her iki tarafın da mutabık kaldığı konferans hazırlıklarının,Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin artık tek odak noktası olduğuna dikkat çekti.
    Siddique,  "Genel Sekreteri ve Özel Danışmanı, verimli müzakereler için Cenevre'deki tüm tarafları ağırlamayı dört gözle bekliyor" dedi.
    Kıbrıs'taki BM Sözcüsü Aleem Siddique, liderlerin toprak, mülk, yönetim ve güç paylaşımından başlayarak Cenevre'deki iki toplumlu görüşmeleri paralel olarak devam ettirmeyi, liderlerin ve Genel Sekreter'in tüm konuların birbirine bağlı olarak müzakere edileceği ve 11 Şubat 2014 tarihli ortak deklarasyona göre, her şeye karar verilene kadar hiçbir şeyin kabul edilmeyeceği üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474