banner564

Öfke ve panik

Rum tarafı, Dışişleri Bakanı Nami’nin, yabancı elçilerle görüşmesini engellemeye çalışıyor

Öfke ve panik
banner598

   KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Kıbrıs’ta görevli yabancı büyükelçileriyle gerçekleştirdiği yemekli toplantıların, Rum hükümetini rahatsız ettiği, Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda engelleyici girişimler planladığı bildirildi.

   Fileleftheros gazetesi: “Dışişleri,  Nami’nin toplantılarına kızdı” başlıklı haberinde, Kıbrıs’ta görevli yabancı büyükelçilerin Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle gerçekleştirdikleri yemekli toplantıların Rum Dışişleri Bakanlığı’nda büyük bir rahatsızlık yarattığını ve bir düzi önlemler üzerinde durulduğunu haber verdi.

   Gazetenin haberine göre, Rum hükümeti, yabancı büyükelçilerin, Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileriyle yaptıkları temasları, KKTC’nin resmi kurumlarıyla yapılan temaslardan ayrı tutuyor. Ayrıca bu temasların, BM kararları ile Rum hükümetine sunulan güven mektuplarının içeriğine ters buluyor.

   Rum Dışişleri Bakanlığı’nda yapılacak bir toplantıda bu konunun ele alınacağını ve toplantıda oluşturulacak görüşlerin, önlem alınması amacıyla Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e sunulacağını belirten gazete, Rum hükümetinin bu konuya sert tepki vermesinin beklendiğini de vurguladı.

 

Ladsous, Kasulidis ile görüştü

 

Gazete bir diğer haberinde, BM Genel Sekreteri’nin Barış Gücü Operasyonlarından sorumlu yardımcısı Herve Ladsous’un, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüştüğünü yazdı.

   Gazete, bölgede bulunması sebebiyle Güney Kıbrıs’ı da ziyaret eden Ladsous’un Kıbrıs’taki çalışma arkadaşlarıyla temaslarda bulunacağını ve UNFICYP’in 50. Yıldönümü sebebiyle gerçekleştirilecek etkinliklere de katılacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474