banner564

“Kalıcı barış istiyoruz”

Eroğlu, Gaziler Derneği ve Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği başkanlarını kabulünde müzakerelerin son durumu hakkında bilgi verdi

“Kalıcı barış istiyoruz”
banner598

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün Türk Barış Kuvvetleri (T.B.K.) Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık ve Yönetim Kurulu üyelerini, Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği”nin yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

T.B.K. Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güven ve desteklerinin tam olduğunu belirtti. Işık, “Kıbrıs Türk halkının ne istediğini çok iyi biliyorsunuz. En iyisini yapacağınıza güvenimiz sonsuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşma sağlanması için uğraştıklarını söyledi. Eroğlu, bugüne kadar çok fazla yol kat edilemediğini belirtti. Eroğlu, “Umudumuzu yitirmeden devam ediyoruz. Kıbrıslı Rumların çok katı tutumları var. Bugün var olan gerçekler dikkate alınırsa yaşayabilir bir anlaşmaya varabiliriz” diye konuştu.

 

Hataylılar tek çatı altında

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kısa süres önce Reyhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve KKTC Hataylılar Derneği’nin birleşmesiyle kurulan “Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği”nin yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayarak derneğin yeni adının da hayırlı olmasını diledi.

Adaya gelen ve vatandaş olan Türklerin vatandaşlığının Rumlar tarafından tartışılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın, bugünkü şartlardan daha iyi şartlar sağlaması halinde anlam taşıyacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu da, çok yakın bir tarihte kurultay gerçekleştirdiklerini ve oluşan yeni yönetim

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473