banner564

Halka hizmet

Yarınki seçimler öncesinde Diyalog’a konuşan gençler, belediyelerden beklentilerini dile getirdi:

Halka hizmet
banner598

Cemre AKAR

   Yerel seçimler yarın gerçekleşiyor... Bunca gün vaatler, sloganlar, reklamlar havada uçtu.

   Öyle vaadler yapıldı ki; bunların değil onda biri, yüzde biri yerine getirilirse, KKTC’nin tüm bölgeleri havaya uçacak.

   Geçmiş seçimler gibi heyecan yaşanmadı bu kez. Elbette halkın yıkılan umutları önemli bir etkendi. Ve yine halkın oyları ile yeni belediye başkanları ile meclis üyelerini seçmek için

yarın sandık başına gideceğiz.

  Oy kullanırken aklımızdan geçen birçok soru vardır... Ve en önemlisi de yerel yöneticilerden beklentilerdir.

   Biz onlardan ne bekliyoruz, onlar bizlere ne veriyor?..

   İşte gençlerin belediye açılımı ve belediyelerden beklentileri:

 

Çiğdem Esendağlı

 

Değirmenlik belediyesinden beklentim, yaşadığımız köyde temizliğe daha çok önem verilmesi ve çöpleri haftada bir değil iki defa toplanmasıdır. Diğer belediyelerde olduğu gibi biz gençler için çeşitli etkinliklerin yapılması gerekiyor. Değirmenlik belediyesine bağlı olan 17 köyün daha fazla tanınmasını istiyorum.

 

Gizem Bayrak

 

Biz insanlar hep bir beklenti içine gireriz. Belediyeden ise temiz bir çevre, daha duyarlı hizmet anlayışı,  geçici değil geleceğe yönelik çözümler ve gerçekten insan sağlığına önem veren çalışmalar bekliyoruz. Çalışanlardan ise güleryüzlü bir yaklaşım ister ve bekleriz.

 

Melisa Önel

 

Yaşadığım bölge olan Çatalköy’de, özellikle gençlerin ihtiyacı olan kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapılacağı merkezlerin oluştulması gerektiğini düşünüyorum. Yakın bir geçmişte köyümüzde bir tiyatro salonu açılmıştır. Bu olumlu bir adımdır. Burada tiyatro ve müzik çalışmaları yapılmaktadır.

Fakat bunların dışında satranç, masa tenisi, tenis, voleybol ve basketbol gibi spor faaliyetlerinin de yapılabileceği geniş spor merkezlerinin kurulması gerekir. Bir diğer beklentim ise turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı Çatalköy’de İngilizce kurslarının düzenlenmesidir. Köyümüzde önemli sayıda İngiliz yaşamakta ve köye gelen yabancı ziyaretçi sayısı da oldukça fazladır. Bu yüzden İngilizce kurslarının düzenlenmesinin gerektiğini düşünüyorum.

 

Tuğba Orçan

 

Çevre kirliliği en önemli sorunlardan biridir ve temiz bir çevre temiz bir hayat demektir. Öncelikle bu sorunu halletmek, bizlere bu konu hakkındaki duyarlılığı aşılamak ve bu konu hakkında bizleri bilgilendirmek hem geleceğimiz için hem de şimdiki yaşantımız için önemlidir. Birlik ve beraberlik duygusunu artırıcı yönde sosyal etkinlikler yapılmalıdır. Böylece beraber bulunacağımız zamanlar artarken monoton yaşamdan kurtulup değişik bir gün yaşayabilme olanağı sağlanır.

 

Ayten Bahçeli

 

Bir toplumun yapı taşını oluşturan kültürel değerlerdir. Bu kültürel değerlerimiz geçmişten günümüze kadar aktarılmıştır. Bundan sonraki nesillere aktarmak da biz gençlerin görevidir. Bu bağlamda belediyelerimize çok büyük bir iş düşmektedir. Sanatla, kültürle gençlerin kaynaşmasını sağlayan belediyeler gençleri kazanmış demektir. Ülkemizde birçok festival sayesinde bu gerçekleşmektedir.

Özellikle kendi yaşadığım bölge olan Çatalköy’de düzenlenen Beşparmaklar Tiyatro Festivali, Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri buna verilecek en güzel örneklerdendir. Belediyemiz kültür sanata çok önem vermektedir. Hatta geçtiğimiz aylarda köyümüzde bir kültür merkezi açılmıştır. Bu bir genç olarak beni heyecanlandırmış aynı zamanda köyümüz gençlerini de sevindirmiştir. Çünkü bu etkinlikler ve yapılan kültür merkezi sonucunda gençler kötü alışkanlıklardan uzak durup bu işin bir parçası olmaya başlamışlardır.

Benim beklentim bu etkinliklerin daha da büyüyerek devam etmesidir. Diğer bir konu ise beldemiz turistler tarafından oldukça yoğun bir ilgi görmektedir. Buna bağlı olarak turizmden yararlanabilecek işlerin yapılması hem ekonomik hem de sosyal yönden kazanç sağlayacaktır.

 

Hatice Hacıküçük

 

Belediyemizin yıldızlarının daha da parlayarak göz kamaştırmaya devam etmesini dilerim. İnsana yapılan yatırımların her zaman insanlarımızın refah düzeyini yükselttiğinden öncelikle yapılan altyapı çalışmalarının tüm bölgelere yayılarak devam etmesini beklerim. Ayrıca her zaman özel eğitime muhtaç olan çocukların yanında olan belediyemizin en kısa zamanda bölgemizde engelsiz bir park projesini hayata geçirmesini dilerim.

 

Mustafa Alsancak

 

Değirmenlik için Lefkoşa’da olduğu gibi daha sosyal ortamlar cafeler, alışveriş merkezleri, yemek yerleri yapılsın. Arkadaşlarımla gidebileceğim mekanlar istiyorum. Bir yüzme havuzumuz bile yok. Biz bu etkinlikler için sürekli Lefkoşa’ya mı gitmek zorunda kalacağız? Bölgemizdeki lise yetersiz, ek binalar, ek hizmetler lazım.

 

İzel Şencan

 

Herkeste olduğu gibi benim de zihnimde nasıl bir belediye, nasıl bir yaşam alanı gibi sorular belirdi.. Yaşadığımız bölgede huzur ve refah seviyemizi üst düzeyde beklememiz kaçınılmaz.. Huzurlu, mutlu, sakin bir hayata alışan ve yaşamını bu şekilde sürdüren bir toplumda öncelik bunlardır.

Yaşadığım bölge olan Girne’de her ne kadar hayatın tantana ve zorluğundan uzak olsam da mutlu bir yaşamı hak eden Girneli halkın kültürel ve sosyal olarak daha fazla faaliyetleri, bunları gerçekleştirebilmek için de daha fazla alanı  hakkettiğini düşünüyorum. Girne, turistik açıdan oldukça verimliyken bunları kültürel açıdan da değerlendirmemek olmaz.. Turizmin ekonomik getirisine faydalı olabileceğine inandığım kültürel faaliyetler, şehrimizin de tanınmasına yardımcı olacaktır.

   Her ne kadar oy veremesem de halkımın doğru kararı vereceğine inanıyor, sonuçta herkesin huzurlu yaşamına devam etmesini temenni ediyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473