banner564

Omorfo şart

Anastasiadis, Bostancı Sınır Kapısı’nda eylem yapan Rum göçmenlere konuştu

Omorfo şart
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis; olası bir çözüm durumunda Güzelyurt’un, (Omorfo) iadesinin şart olduğunu açıkladı.
   Güzelyurt göçmeni Kıbrıslı Rumların bu yıl 36’ıncısını düzenledikleri yürüyüşe katılan ve burada bir konuşma yapan Anastasiadis;Kıbrıs sorununun çözümünden sonra Rum idaresine verilmesi gereken bölgeler arasında Güzelyurt’un da yer alması şarttır”dedi.
   Rum radyosu ve diğer haber ajansları; dün Bostancı sınır kapısı karşısındaki Astromerit köyünde gerçekleştirdiği geleneksel “Omorfo’ya (Güzelyurt) yürüyüş” etkinliğine, Rum hükümet yetkilileri ve siyasilerinin yanı sıra kilisenin de destek verdiğini açıkladı.
   Etkinlikte yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklere de mesaj gönderen Anastasiadis, “İkamet ettikleri evleri Kıbrıslı Rumlara iade etmesi gerekenlere yeterli alaka gösterilecek. Çağdaş bir Avrupa devleti, Türk ordusunun varlığının devamı veya üçüncü ülkelerin müdahale hakkı taleplerine müsaade etmez” dedi.
    Anastasiadis, müzakerelere de değindiği konuşmasında, “Toprağın da kağıt üzerinde görüşülmesi planlanıyor. Toprak; Güvenlik ve Garantiler başlığıyla birlikte çözüm çabasının başarısını veya başarısızlığını belirleyecek” dedi.

Türklerle söyleşi

   Bu arada Politis adlı Rum gazetesi,Güzelyurt’ta yaşayan Kıbrıslı Türklerle gerçekleştirilen söyleşiye yer verdi.
   Gazete “Omorfo’nun (Güzelyurt) Kıbrıs Türk Sakinlerinin Derin Korkuları” başlıklı haberinde; Güzelyurt’un, çoğu Limasol ve Baf’tan göçmen gelen Kıbrıslı Türk sakinlerinin, 42 yıldır bu bölgeye yaşadıklarını ve bunu kaybetme olasılığını kabul etmediklerini yazan gazete, bunun bugün Güzelyurt’lu Kıbrıslı Türklerin endişeli bekleyiş içinde olduklarını belirtti.
    Görüş belirten Güzelyurt sakini Kıbrıslı Türklerin “Kıbrıs Rum yönetimi altında dahi olsa burada yaşamayı sürdürmeyi istediklerini” yazan gazete, Güzelyurt’lu Kıbrıslı Türklerin “Güzelyurt’ta tarafsız bir bölge oluşturulursa, bütün taraflar için iyi bir çözüm olacak” dediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473