banner564

ABD donanması geliyor

Kocias, Exxon Mobil’in Kıbrıs’taki sondaj çalışmalarına Kasım ayında başlayacağını belirterek, olası gerilime karşı gerekli önlemlerin alındığını söyledi

ABD donanması geliyor
banner598

  Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 58’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, ERT televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Amerikan ExxonMobil şirketinin Kasım ayında yeni sondaj faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Kocias, olası gerilime karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek “ABD donanması güçlü bir şekilde bölgede bulunacak”dedi. 

   Kocias, Kıbrıs Sorunu üzerinde yeni bir zirve gerçekleşmesi için garantör ülkelerin öncelikle Garanti ve Müttefik Anlaşmaları’nı ele alması gerektiğini söyledi. görüşmeleri gerektiği yönünde ülkesinin görüşünü tekrarladı.
    Kocias demecinde, uluslararası toplumun Crans-Montana Konferans’tan Kıbrıs ve Yunanistan’ı sorumlu tutmamasını da büyük bir başarı olarak niteledi.
    Rum Dışişleri Bakanı  Nikos Hristodulidis ve Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Washington’da yapacakları görüşmeye değinen Kocias, bunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası sahnede yükseldiğinin göstergesi olduğunu savundu.
    Washington’un Kıbrıs’a yönelik duruşunun artık tek yanlı olmadığını, sadece Kıbrıs sorunu üzerinde yoğunlaşmadığını, Kıbrıs’ın şimdi büyük jeo-stratejik öneme sahip bir devlet olarak göründüğünü vurgulayan Kocias, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde Kasım’da başlaması beklenen ExxonMobil’in doğalgaz keşif faaliyetleri konusunda da, Amerikan donanmasının güçlü bir şekilde bölgede bulunacağını kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474