banner564

Bir ailenin acı sonu

Mahkemenin en ağır kararı Eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında 5 bıçak darbesiyle öldüren Özgür Okumuş ömür boyu hapis yatacak

Bir ailenin acı sonu
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde, eşi Burcu Okumuş’u gündüz vakti şehrin en işlek caddesinde 5 bıçak darbesiyle öldüren Özgür Okumuş, “Tammüden Adam Öldürme” davasından suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararı açıklayan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Fadıl Aksun, sanığın cinayeti planlayarak ve tasarlayarak öldürdüğüne bulgu yaptı ve sanığı, “Taammüden Adam Öldürme” davasından suçlu bulduklarını açıkladı.
Karar sonrası açıklama yapan maktule Burcu Okumuş’un ailesi acılarının hiçbir zaman dinmeyeceğini ancak alınan kararın yüreklerine küçükte olsa su serptiğini dile getirerek, KKTC adaletine ve bağımsız mahkemeye teşekkür ettiklerini söyledi. 
Aile ayrıca, davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in yanı sıra soruşturmayı titizlikle yürüten Gazimağus Polis Müdürlüğü ve dava sonuna kadar kendisine destek veren KKTC basını ile tüm KKTC halkına da sonsuz teşekkür ettiğini ifade etti.

12 saat içerisinde öldürdü
Kendisinden 20 yaş büyük eşi Özgür Okumuş tarafından sokak ortasından bıçaklanarak öldürülen Burcu Okumuş ile ilgili dava dün karara bağlandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki oturumda heyet başkanı Fadıl Aksun, alınan kararı açıkladı.  Aksun, sanığın, kendisini aldattığından şüphe duyduğu eşinin cep telefonunu bir gün önce aldığını, telefona yüklediği programla silinen bazı resim ve mesajları dönüştürdüğünde kendisini aldattığını gördüğünü anımsattı. Aksun, sanığın hemen akabinde eşini aradığını, gerçek duygularını ifade etmek yerine bir şey olmamış gibi ertesi sabah olayın gerçekleştiği yere kahvaltıya davet ettiğini ve duygularını gizlediğini söyledi. 
Sanığın buluşmaya bıçak ile gitmesinin, öldürme kararlılığı içerisinde olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Aksun, sanığın aldatıldığını öğrendiği saat ile cinayet saati arasında 12 saat gibi bir süre olduğunu belirterek, bu zaman zarfının sakinleşmesi için yeterli olduğunu, sanığın da olay anına kadar sakinliğini ve soğukkanlılığını koruduğunu ifade etti.

Olayda tahrik yoktur
Savunmanın tahrik iddialarına da değinen Aksun, cinayet ile sanığın aldatıldığını öğrenmesi arasında geçen 12 saatlik süreyi hatırlatarak, “Sakinleşmesi için yeterli bir zamanı olan sanığın tahrik olduğu iddialarına itibar etmeyiz” dedi. Aksun, sanığın öç alma duygusu ile cinayeti işlediğine bulgu yaptıklarını söyledi. Aksun, sanığın 30 metre kadar kendisinden kaçan eşini kovaladığını ve kendisini engellemeye çalışan tanıkları da “Sizi öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini de anımsattı. Sanığın cinayeti tamamen planlayarak öldürdüğü yönünde bulgu yaptıklarını ve sanığı, kabul ettiği “Adam Öldürme” ve “Kanunsuz Bıçak Taşıma” davalarının yanı sıra aleyhine getirilen birinci dava olan “Taammüden Adam Öldürme” davasından da suçlu bularak mahkûm ettiklerini açıkladı.

Yaşam hakkını elinden aldı
Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Fadıl Aksun, sanığın kendisini aldattığını düşündüğü Burcu Okumuş’a yönelik tamamen öc alma duygusu ile hareket ettiğine dikkat çekti. Sanığın, maktulenin yaşam hakkını elinden aldığını ve ceza yasamızın en ağır suçunu işlediğine dikkat çeken 
Aksun, sanığın Burcu Okumuş’u kendi adaletini uygulayarak sokak ortasında 5 bıçak darbesi ile öldürmesinin asla hoş görülemez olduğunu dile getirdi. 
Yaşam hayatı elinden alınan bir insanın geri getirilemediğine dikkat çeken Aksun, “Huzurumuzdaki davada da ne yazık ki öldürülerek yaşam hakkı elinden alınan Burcu Okumuş’u kimse hayata geri döndüremez” şeklinde konuştu. Aksun, sanığa verilecek cezanın bu hususa da eşdeğer nitelikte olması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Fadıl Aksun, bir diğer önemli hususa da dikkat çekerek, sanığın güpe gündüz sokak ortasında 5 bıçak darbesi ile Burcu Okumuş’u öldürdüğünü ve olayın toplumda infial yarattığını belirtti.
Sanık lehinde hafifletici hiçbir neden bulunmadığına dikkat çeken Aksun, Okumuş’u mahkûm ettiği “Taammüden Adam Öldürme” suçundan mühebbet, “Adam Öldürme” suçundan ise 30 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Acılı baba: Bu ateş hiç sönmeyecek
Karar sonrası basına açıklama yapan Burcu Okumuş’un babası Yaşar Akçakaya, cinayetin işlendiği günden bu yana yüreklerine hiç sönmeyecek bir ateş düştüğünü söyledi. KKTC’nin bağımsız mahkeme heyetine karardan ötürü teşekkür ettiklerini belirten Akçakaya, “davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’e, soruşturmayı yapan polislere, sesimizi duyurmamıza yardımcı olan KKTC basınına ve göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü tüm KKTC halkına da teşekkür ederiz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474