banner564

‘Gönüllü eleman’ ağır itham altında

Gönüllü olarak çalıştığı dernek adına topladığı 14 bin liranın yanı sıra 24 buzdolabı ve 30 yatağı teslim etmemekle suçlanan Fatma Nuray Çavuşoğlu 3 gün tutuklu kalacak

‘Gönüllü eleman’ ağır itham altında
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nde gönüllü olarak çalıştığı dönemde tedavülden kalkan bağış makbuzları ile birçok kişiden topladığı 14 bin liranın yanı sıra çok sayıda eşyayı teslim etmemekle suçlanan Fatma Nuray Çavuşoğlu hakkındaki soruşturma sürüyor.
   İlkokul öğretmeni olan zanlının, paranın yanı sıra yardımseverlerin bağışladığı ev eşyalarını da teslim etmediği belirlendi. Zanlı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu Öğretmeni olan, Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nde ise gönüllü çalışan zanlı Fatma Nuray Çavuşoğlu’nun, Ocak 2017 ve Mart 2018 tarihleri arasında kullanımı yasa ile kaldırılan bağış ve aidat makbuzlarını çalıp, bugüne kadar tespit edilen 20 bağışcıdan sahte beyan ile yaklaşık 14 bin TL bağış toplayıp aldığını söyledi. 
   Polis, zanlının ayrıca Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’na ait tahsilat makbuzunu sahteleyip, sahtekarlıkla para temin ettiğini belirtti. Bir kişinin derneğe buzluk tipi klima ünitesi bağışladığını ancak zanlının klimayı derneğe teslim etmediğinin belirlendiğini açıklayan polis, Tuğçe Tekant tarafından 24 adet buzdolabı, 30 adet tek kişilik ahşap yatak ve şilteleri, 24 adet ahşap yemek masası, 24 adet çalışma masası, 40 adet perde, 24 adet gri renk televizyon sehbasını derneğe bağışladığını ve zanlının bu bağışları da teslim etmediğinin belirlendiğini söyledi. 
    Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını,  kayıp olduğuna inanılan emareler bulunduğunu belirterek, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti.

Özcömert: Vurgunu biz yedik
Bu arada ortaya çıkan dolandırıcılık olayı ile ilgili Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ZAYDER) Başkanı Rabia Özcömert yazılı açıklama yaptı. Özcömert, dernekleriyle ilgili basında çıkan ‘bağış vurgunu’iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ortada bir vurgun vardır ama bu vurgun ZAYDER’e yapılmıştır” dedi.
Derneğe yönelik hırsızlığın mahkemeye taşındığını kaydeden Özcömert, “Dernek yönetimi olarak çok büyük bir hırsızlıkla karşı karşıya kaldık. Şikayetçi olan ve ilkeli davranan yönetim kurulu zan altında bırakılmaya çalışıldı. Hak yerini bulana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili yazılı açıklamasında kulaktan dolma bilgilere kesinlikle itibar edilmemesini isteyen Özcömert, “Bizlerin mağdur olması bakım alan yüzlerce ailenin de mağdur olmasına sebep olacağı için haberlerin doğru ve onurlu şekilde yazılması gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473