banner564

‘Son bir şans’ diyor

Yurt dışına çıkış yasağı kararı olduğu halde 13 yıl önce adayı terk eden Hamza Avşar 70 yaşında geri dönünce tutuklandı

‘Son bir şans’ diyor
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de işlediği suçlardan dolayı yurt dışına çıkışına mahkeme tarafından engel konan ve yasa dışı yollardan ülkeden ayrılan 70 yaşındaki Hamza Avşar, 13 sene sonra geri döndü. Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaparken gözaltına alınan zanlı dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. 
Geçmişte işlediği suçlardan hakkında askıda iki davası olan zanlı tutuksuz yargılanmayı talep ederken, mahkeme Avşar’ı cezaevine gönderdi.
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Hamza Avşar’ın 2002 yılında sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve yalan ifade verme suçlarından tutuklandığını, soruşturmanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere teminat ile serbest bırakıldığını söyledi. Zanlının aynı yıl mahkemeye başvurarak,  20 gün süre için teminat değişikliği yaptığını, yurt dışına çıktığını ancak 2004 yılında gelerek, mahkeme emrini çiğnediğini ifade etti. 

Kanunsuz şekilde çıktı
Zanlının ikinci kez mahkeme emrine itaatsizlik suçundan teminata bağlandığını belirten polis, Avşar’ın 2005 yılında ise çıkış işlemleri yapmadan KKTC’den kanunsuz bir şekilde çıkış yaptığını ifade etti. Zanlının önceki gün Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaparken tespit edildiğini kaydeden polis, Avşar’ın askıda olan iki davası olduğunu da belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.
   Zanlının avukatı ise müvekkilinin 70 yaşında ve hasta olduğunu, geri dönüp adalete teslim olduğunu ve yargılamadan kaçmayacağını ifade ederek, “Son bir şans istiyoruz” dedi. Ancak mahkeme, daha önce mahkeme emrini çiğneyen zanlının kaçabileceğine bulgu yaparak tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473