banner564

Rum Bakan Moskova’da

Güney kıbrıs ile Rusya arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı

Rum Bakan Moskova’da
banner598

 Güney Kıbrıs ile Rusya arasında, ekonomi, ticaret, turizm, sağlık, ulaşım ve diğer alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesini öngören işbirliği protokolü imzalandı.

   Simerini ve diğer gazeteler, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis ile Rusya Tarım Bakanı Müsteşarı Manylov Igor Yevgnievich’in, Rusya’da yedincisi gerçekleştirilen Güney Kıbrıs-Rusya Ekonomik İşbirliği Hükümetlerarası Komite Toplantısı sonrasında, önceki gün işbirliği protokolüne imza attıklarını yazdı.
   Protokolün iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve ekonomi, ticaret, turizm, sağlık, ulaşım Canlı Bahis ve diğer bazı alanlarda işbirliğinin geliştirilmesini öngörüyor.
   Yeorgiyadis, imza töreninde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki işbirliğinin son yıllarda üst düzeye vardığını, protokol müzakereleri süresince gösterilen iyi niyetten ise büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
   Yeorgiyadis’in ayrıca, Moskova’da düzenlenen “Cyprus Economic & Investment Summit” başlıklı bir seminerde de konuştuğunu ve Rus yatırımcılara, Güney Kıbrıs’a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473