banner564

Rum çarşısı avantajlı

Türk lirasının değer kaybetmesine rağmen Türkler güneyde 115 milyon Euro, Rumlar kuzeyde 6,7 milyon Euro harcadı

Rum çarşısı avantajlı
banner598

   Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesine rağmen, Kıbrıslı Türklerin bu yılın ilk 7 ayında 

Güney Kıbrıs’ta 11.5 milyon Euro harcadıkları açıklandı. Kıbrıslı Rumlar bu sürede KKTC’de toplam harcaması ise 6.7 milyon Euro.
   “Kathimerini” gazetesi, Kıbrıslı Rumların, KKTC’de ilk olarak akaryakıt daha sonra ise gıda ve ilaç alımına yöneldiğini belirtirken,  Gazimağusa bölgesinde Vrisulles yakınlarındaki bir yerde, yüzlerce Kıbrıslı Rum müşteriye hizmet veren eczane sahibi genç bir Kıbrıslı Türk kadının açıklamalarını yayımladı. 
Söz konusu Kıbrıslı Türk eczacı gazeteye yaptığı açıklamada, “Kıbrıslı Rum müşteriler olmasa bu büyük ekonomik krizi göğüsleyemem” ifadesini kullandı.
Kıbrıslı Türk eczacı, Kıbrıslı Türk müşterilerin alış verişlerini kısıtladığını, sadece ihtiyacı olan ilaçları satın aldıklarını belirtti. 
KKTC’deki ilaç fiyatları konusunda da bilgi veren Kıbrıslı Türk eczacı, bilindik kolesterol hapının Güney Kıbrıs’ta 20-23 Euro, KKTC’de ise 7.5 Euro’ya denk gelen 53 TL olduğunu da söyledi. 
Gazete, Kıbrıslı Rumların benzin, gıda ve ilaç alımının ötesinde konfeksiyon ürünlerine de ilgi gösterdiğini yazdı.
Güney Kıbrıs’ta iş arayan Kıbrıs Türk sayısında artış olduğunu da savunan gazete, gazeteye konuşan genç bir Kıbrıslı Türk’ün “maaşının geçen yıl KKTC’de 650 Euro olduğu, bugün ise bunun 350 Euro’ya düştüğünü” söylediğini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474