banner564

Rumların tavrı değişmiyor

Türkiye’yi dışlamak için sıvılaştırılmış gaz terminali için mali kaynak yaratıyorlar

Rumların tavrı değişmiyor
banner598

  ‘Münhasır Ekonomik Bölge’ diyerek tek yanlı doğal gaz çalışmalarını sürdüren Rumların, üretim sonrasında Avrupa’ya yönelik sevkiyatı Türkiye üzerinden geçirmemek için sıvılaştırılmış gaz terminali üzerinde yeni projeler üzerinde çalıştıkları bildirildi.

  “Cynergy Group”un CEO’su Mike Germanos, şirketinin planları arasında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali inşası için finansman sağlamak ve bölgede enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerle ortak yatırım yapma gibi planlar bulunduğunu belirtti.
   Germanos Simerini gazetesine verdiği röportajda, bölgedeki doğal gaz mal varlıklarını satın almak için önümüzdeki yıllarda 5-10 milyar dolar harcamayı hedeflediği ifade etti.
Habere göre, Germanos, şirketin, hidrokarbon yataklarından ticari istifade konusundaki problemlerin çözümüne olumlu katkı yapabileceğini ve Güney Kıbrıs’ın enerji planlarının ileri götürülmesi için katalizör rol oynatabileceğini ifade etti.

Türkiye olmamalı

  Öte yandan, Kathimerini gazetesi de, CFR Ortadoğu Uzmanı Steven Cook’un, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisinde olmaması gerektiğini söylediğini yazdı.
   Habere göre, Cook, bölgenin “tamamen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliği altındaki bir bölge” olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473