banner564

Hedef belli

Başbakan Tatar, istikrarlı ekonomik büyümenin sağlanacağını halkın refahının ykarıya çekileceğini belirtti

Hedef belli
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, “İstikralı ekonomik büyümeyi sağlayarak, halkın refahını yukarı çekmenin başlıca hedeflerinden biri olduğunu” belirtti.

Tatar, yaptığı açıklamada, hükümet programı üzerindeki çalışmaların tamamlandığını ve programın bugün Meclis’e sunulacağını belirtti.
Başbakan Ersin Tatar şunları kaydetti:
“Orta Vadeli Programı, halen yapılmakta olan çalışmaları, UBP ile HP’nin politikalarını değerlendirerek 41’inci hükümetin programını ortaya çıkarmış bulunuyoruz. Meclis’e sunacağız. Anayasamıza göre iki tam gün sonra Meclis’te programın görüşülmesine geçeceğiz.
Görüşülmenin bitmesinin üzerinden bir tam gün geçtikten sonra ise güven oylaması yapılacak.
Ben, ortaya koydukları görüşler ve çabalarla hükümet değişikliğini sağladıkları için halkımıza, milletvekillerimize teşekkür ederim. İnşallah halkımızın yıllardır özlediği, yapılmasını talep ettiği işleri yapan bir hükümet oluruz. Benim için siyasette olmanın ana gayesi, bu topraklarda, bu Devlette yaşayan insanlarımızı, mutlu, huzurlu görmektir. Bunun için kalkınma şarttır. O nedenle, istikrarlı ekonomik büyümeyi sağlayarak halkımızın refahını yukarı çekmek başlıca hedeflerimizden biridir.
Zorluklar, büyük sıkıntılar olduğunun bilincindeyiz. Karşımızda kötü bir tablo var ama ben, kararlılıkla, çok çalışarak, yapılması gerekenleri gecikmeden yaparak başarılı olacağımıza eminim. Anavatan Türkiye ile temas halindeyiz. Türkiye’ye karşı da samimi ve açık olacağız. Türkiye ile Mali ve Ekonomik İşbirliği’ni 2020 - 2022’yi kapsayacak şekilde imzalamak gibi bir durumumuz var. Ama, tabii ki alt yapı yatırımları ve bütçemiz için ortada duran acil kaynak ihtiyacımızı karşılamak için de bir çözüm bulmak durumundayız.
İnanıyorum ki, KKTC Meclisi’nde verimli bir tartışma sürecinin ardından hükümetimiz güvenoyu alarak göreve başlayacaktır.”

Erdoğan’dan ortaklara tebrik
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanı Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ı telefonla arayarak tebrik etti.
Erdoğan ayrıca Tatar ve Özersay ile ikili ilişkiler ile Doğu Akdeniz'de son dönemde yaşanan gelişmeleri de ele aldı.
Yapılan açıklamaya göre , Erdoğan telefon görüşmesinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Halkın Partisi'nin (HP) koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya varmasının ardından Başbakanlık görevini devralan Ersin Tatar ile KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olan Kudret Özersay'ı tebrik etti ve başarılar diledi.

Hükümet Programı Meclis’te okunacak
Öte yandan Meclis Genel Kurulu bugün saat 10.00’da UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar’ın başbakanlığında 22 Mayıs Çarşamba günü kurulan UBP-HP koalisyonunun programının okunması gündemiyle toplanacak.
Toplantının gündeminde ayrıca “Kredi Kartı ve Banka Kartı İle Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarına İade Yapılması Yasa Tasarısı” da bulunuyor.
Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü uyarınca hükümet programı Başbakan veya bir bakan tarafından okunacak.
Hükümet programı görüşmeleri ise bu toplantıdan iki tam gün sonra yani perşembe günü yapılacak. Meclis İç Tüzüğü’ne göre, programla ilgili söz almak isteyen milletvekillerine birer saat söz hakkı verilecek. İkinci kez konuşmak isteyen milletvekillerinin süresi ise yarım saat olacak.
Görüşmelerin bitmesinden bir tam gün sonra da güven oylamasına gidilecek. Hükümet programı görüşmelerinin aynı gün, yani perşembe günü tamamlanması halinde Meclis, bu kez cumartesi günü güven oylaması gündemiyle toplanacak.
Açık oyla yapılacak oylamada, hükümetin güvenoyu alabilmesi için, toplantıya katılanlardan güvenoyu verenlerin sayısının ret oyu verenlerden fazla olması gerekiyor.
Anayasa’ya göre güvenoyu alan Bakanlar Kurulu’na karşı, güven oylamasından sonra üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemiyor. Hükümetin güvenoyu alamaması halinde Başbakan’ın istifasını Cumhurbaşkanı’na sunması gerekiyor.
UBP-HP koalisyon hükümeti Meclis’te 30 koltuğa sahip…
7 Ocak 2018 erken genel seçiminden sonra CTP Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman’ın başkanlığında 2 Şubat 2018’de kurulan ve ülkenin ilk dörtlü koalisyon hükümeti olan CTP-HP-TDP-DP hükümeti, Rauf R. Denktaş Üniversitesi’ne arazi kiralanması tartışmalarının ardından Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bakanlık görevinden istifası ve HP’nin hükümetten çekilme kararı üzerine 9 Mayıs’ta istifa etmişti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 14 Mayıs’ta UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmiş, Tatar da tüm partilerle yaptığı görüşmelerin ardından HP ile kurduğu kabinenin listesini 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’na sunmuştu.
Cumhuriyet Meclisi’nde halen UBP 21, CTP 12, HP 9, TDP ve DP 3’er, YDP ise 2 milletvekiliyle temsil ediliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474