banner564

Şartlı başlangınç

Neofitu “Güzelyurt iade edilmezse çözüm olmaz”dedi

Şartlı başlangınç
banner598
 Güneyin iktidar partisi DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Güzelyurt’un (Morfu) iade edilmeyeceği bir çözümü kabul etmelerinin mümkün olmadığını bir kez daha yineledi.
   DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri ve partisinin görüşüne ilişkin “Alithia” gazetesine açıklamada bulundu.
   Neofitu söyleşisinde, “toprak konusunun büyük önem taşıdığını ve bu konuda kendileri için önemli ilkelerin, Kıbrıs Rum idaresi altında önemli miktarda toprak iadesi yapılması, toprak düzenlemelerinin 100 bin Kıbrıslı Rum’un geri dönmesine imkan sağlaması, sahil şeritlerinde bir dengenin olması ve her toplumun kültürel ve dini unsurların bulunduğu toprakları kontrol edebilmesi” şeklinde olduğunu belirtti.
   Neofitu, “çeşitli bölgelerin federal hükümetin kontrolü altına verilmesine itirazı olmadığını ancak bu bölgeler arasında Güzelyurt’un yer alamayacağını” iddia ederek Güzelyurt’un iade edilmediği bir çözümün söz konusu olamayacağını savundu.
   Neofitu ayrıca, güvenlik ve garantiler konularının, diğer başlıklarda uzlaşı sağlanmadan, yani Mont Pelerin’de görüşülemeyeceğini de öne sürdü.
   Çözüm sonrası KKTC ekonomisi ve bankaların durumunun sorulması üzerine ise Neofitu, çözüm sonrasında gerek KKTC devletinin gerekse bankalarının olası açıklarının Kıbrıslı Rumlar tarafından karşılanmasının da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474