banner564

Savaş gemileri gelecek

Rum Savunma Bakanı Angelidis, Fransa ile varılan anlaşma uyarınca Evangelos Florakis Deniz Üssünün genişletileceğini söyledi

Savaş gemileri gelecek
banner598

 Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, önceliğin Doğu Akdeniz bölgesinde ve AB savunma mekanizmaları içerisinde Güney Kıbrıs’ın konumunun güçlendirilmesi ve rolünün yükseltilmesi olduğunu söyledi.

   Angelidis düzenlediği basın toplantısında, Fransa ile olan savunma işbirliğine bağlı olarak 2019 yılı içerisinde Evangelos Florakis Deniz Üssünün genişletileceğini belirtirken, bunun Fransa ile varılan anlaşma uyarınca yapılacağını itiraf etti.
   Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde  yaptığı iddia edilen “yasa dışı faaliyetlerinin” nasıl ele alınacağı şeklindeki soru üzerine Angelidis, bunların, Türkiye’nin istediği şekilde göğüslenmeyeceğini; Rum Yönetimi’nin, “provokasyonların” göğüslenmesi amacıyla gerekli politik ve hukuki tedbirlerin alınması için soğukkanlılık ve sağgörü içerisinde, koordineli faaliyetlere ağırlık verdiğini ifade etti.

Silah ambargosu

   ABD tarafından silah ambargosunun kaldırılması konusundaki soruya yönelik ise Angelidis, ABD’de gerçekleştirdiği temaslar sırasında tespit ettiği şekliyle bu ambargonun kaldırılmasının ileriye götürülmesi niyetinin bulunduğunu söyledi.
   “Evangelos Florakis” Deniz Üssünün genişletilmesinin alt yapı çalışması olarak mı, yoksa Güney Kıbrıs’ın savunma çizgisini geliştirecek bir çalışma olarak mı gerçekleştirileceği şeklindeki soru üzerine ise Angelidis, gerçek hedefin Üssün genişletilmesinin planlanması olduğunu belirti.
  Bunun, Fransa ile son imzalanan işbirliği anlaşmasıyla alakalı olup olmadığı sorusuna yanıtında ise Angelidis, bunun, bağlantılı olduğunu teyit etti.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474