banner564

Projeler hayata geçecek

Denktaş’tan görevi devralan Amcaoğlu, “Maliye, vizyonu ve misyonunu partiler üstü devam ettirmek zorunda olan bir bakanlıktır” dedi

Projeler hayata geçecek
banner598

 Maliye Bakanlığı’nda görev değişimi yapıldı. Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, görevini eski Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’tan devraldı.

Tören öncesinde Amcaoğlu ile Denktaş basına açıklamalarda da bulundu. Maliye Bakanlığı’nda üçüncü yılını tamamladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Denktaş,  “Bu üç yılın yaklaşık bir buçuk yılı, Başbakanlık Müsteşarı Olgun arkadaşımla teşviki mesai içinde geçti. Son 15 ayı muhalefet vekili olarak Maliye takipçisi şeklinde geçen Olgun’a bakanlığı devrederken yarım kalmış işleri de devredeceğim” dedi.
Bütçe ve Hazine Dairelerinin Başbakanlığın altına verilmesi kararından dönülmesi tavsiyesinde bulunan Denktaş, program okunup, bakanlıklara bağlı kurumlar resmileşinceye kadar bu konuda verilmiş kararın gözden geçirilip düzeltilmesi temennisinde bulundu.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da konuşmasına, Maliye Bakanlığı’na Mayıs 1992’de Vergi Dairesi’nden giren bir kişi olarak konuşma yapmak istediğini kaydetti.
Maliye Bakanlığı’nın vizyon ve misyonunu partiler üstü devam ettirmek zorunda olan bir bakanlık olduğunu söyleyen Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı’nın bütün bakanlıkların düşündüklerini ve insanlar için tasarladıklarını finansal açıdan planlayıp, programların hayata geçirilmesindeki görevi üstlenen en önemli bakanlık olduğunu kaydetti.
Denktaş’ın saymış olduğu tüm yasalardan, hem tüm kademelerde çalışmış eski bir Maliye çalışanı olarak, hem de şu an Maliye Bakanı olarak bilgi sahibi durumunda olduğunu dile getiren Amcaoğlu, bekleyen yasaların öneminin de farkında olduğunu vurguladı ve görevi Denktaş’tan almaktan da mutluluk duyduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474