banner564

‘Seçimin kurbanı olmasın’

Kasulidis, Guterres çerçevesinin Rumlar açısından önemli bir kazanım olduğunu söyledi

 ‘Seçimin kurbanı olmasın’
banner598
 Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözüm perspektifi ile Guterres çerçevesinin Rum başkanlık seçimleri nedeniyle yitirilmemesi gerektiğini, bunun bir kazanım olduğunu” söyledi.
    Alithia gazetesi, Kasulidis’in, Almanya’nın Güney Kıbrıs’a atadığı yeni büyükelçisi Franz Joseph Cramb’ın güven mektubunu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e sunmasının ardından yaptığı açıklamayı aktardı.
   Gazeteye göre bu aşamada müzakerelerin yeniden başlaması için herhangi bir perde gerisi temas veya nabız yoklaması yapılmadığını, tarafların Genel Sekreter’in bu dönemin toparlanmak için kullanılması çağrısını kabul ettiğini söyleyen Kasulidis, müzakerelerin BM Genel Sekreteri’nin bu paketinden başlaması halinde prosedürün kısa olacağı görüşünü ortaya koydu.
   Kasulidis “Herhangi yeni bir prosedürde bütün ön hazırlıkların yapılması ve her şeyin bir yemekte çözülebileceğinin beklenmemesi şartıyla Genel Sekreter Guterres’in belirlediği 6 madde çerçevesi içerisinde görüşmeye hazırız” dedi.
    Rum tarafında yapılacak başkanlık seçimleri nedeniyle Kıbrıs sorununda özlü herhangi bir şey beklenmemesi mi gerektiği sorusuna karşılık, bu konuda varsayımda bulunamayacağını söyleyen Kasulidis, “Evet bir seçim kampanyasına girdik, en azından ekimden itibaren girmiş olacağız.
Kuşkusuz, bu uygun bir dönem değildir” dedi.
   Kasulidis “müzakereler yeniden başladığında, daha önce olduğu gibi süresi olmamalı çünkü Guterres çerçevesi parametreleri gibi oldukça ilerlemiş bir noktadan başlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473