banner564

Sisi’den kutlama

Uçak kaçırma olayının kansız sonuçlanması Mısır’ı mutlu etti

Sisi’den kutlama
banner598
 Mısır uçağının Larnaka’ya kaçırılması sonrasında operasyonu başarıyla yöneten Rum Yönetimi, stratejik ortağı Mısır Yönetimini çok mutlu etti.
   Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin, Rum Lideri Nikos Anastasiadis’i telefonla arayarak, Rum makamlarının icraatlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.
   Uçak kaçırma olayı Rum basınında geniş bir şekilde yer aldı.Gerek manşetlerde gerekse iç sayfalarda geniş bir şekilde yer alan haberlerde, Mısırlı Saif El Din Mustafa’nın, Mısır uçağını kaçırması nedeni “eski eşe yönelik aşk ve psikolojik sorunlar” olarak gösterildi.
Mısır Havayolları’na ait uçakta korsan dahil 66 yolcu, 6 da mürettebat bulunuyordu. 
Alithia gazetesi “Mutlu Son İçin Nefes Alma—Oroklini’nin Marina’sı” başlıklarıyla haberi geniş bir şekilde yansıtırken, uçağın kaçırılması ve rehin alınan yolcuların kurtarılmasına kadar olan süreç konusunda ayrıntılara yer verdi.
   Söz konusu korsanın, bir Avrupa ülkesine gitmek ve burada siyasi sığınma istemek amacıyla, uçağın ilk önce İstanbul’a yönelmesini istediğini ancak yakıt yetersizliği nedeniyle uçağın ancak Larnaka Havalimanı’na indirilebileceğinin kendisine söylendiğini yazan gazete bunun üzerine uçağın Larnaka Havalimanı’na yönlendiğini belirtti.
   Korsanın ayrıca, tutuklanmasının ardından, kemerinde patlayıcının değil cep telefonu kapakları olduğunun tespit edildiğini belirten gazete korsanın, psikolojik sorunlu bir kişi olarak da nitelendirildiğini yazdı.
    Poitis gazetesi haberi “6 Saatlik Tedirginlik-Hava Korsanın Durumu Psikolojik Açıdan Dengesiz-Nedensiz Uçak Kaçırma” şeklinde verirken, Mısır’ın, dün, uçağa müdahale edilmesinin gerekmesi durumunda, içerisinde komandoların bulunduğu Mısır Hava Kuvvetleri’ne ait iki C-130 tipi uçağı Güney Kıbrıs’a gönderdiğini yazdı.
   Gazete, uluslararası basının da uçak kaçırma olayına büyük ilgi gösterdiğini yazdı.
Fileleftheros gazetesi “Şaka Gibi Uçak Kaçırma” başlığını kullanırken Haravgi gazetesi ise haberi “Amatör Korsanla Mutlu Son” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473