banner564

Siyasiler tepkili

İpotekli malların açık artırmayla satılmasına ilişkin yasa Rum Meclisinde görüşülüyor

Siyasiler tepkili
banner598
   Güney Kıbrıs’a verilecek 6’ıncı dilim kredi için Troyka’nın önkoşullarından biri olan “ipotekli malların açık artırmayla satılmasına” ilişkin yasa tasarısı,  Rum Meclis komitesinde görüşülüyor.   İpotekli malların yarı fiyatına satılmasına yönelik düzenlemeler içeren yasa, partilerden tepki aldı.    
   Rum gazetelerinin manşetlerinde yer alan haberde, Troyka’nın yalnızca bankaların haklarının korunmasıyla ilgilendiği, mudiler ile borçluların haklarına kayıtsız kaldığı yorumu yapıldı.
   Fileleftheros gazetesi ise, partilerin yasayla ilgili değişiklik önerilerinin Troyka tarafından reddedildiğini ve üç tarafı (hükümet, partiler, Troyka) da memnun edecek bir formül bulunamadığı için yasanın gereken çoğunluğu sağlayamadığını belirtti. 
   Gazete, Yasanın, Rum kesiminin 6’ıncı kredi dilimini alması için önkoşul olduğunu anımsattı. Hükümetin yasanın değişiklikler olmadan onaylanmasını istediğini ve Troyka’ya gönderme yaptığını yazan gazete, ortak bir cephe açan muhalefet partilerinin ise yasada değişiklik yapılmasını istediklerini ancak Maliye ve İçişleri bakanlarının Troyka kaynaklı zorluklara atıfta bulunduklarını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474