banner564

“Sözleri kaygı verici”

Eide “Deniz anlaşmazlığı” deyince eleştirilere hedef oldu

“Sözleri kaygı verici”
banner598
   BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Rumların, tek yanlı “Münhasır Ekonomik Bölge” (MEB) ilan ettiği alanda “egemenlik haklarının Türkiye tarafından sorgulaması” olarak tanımladığı duruma, “deniz anlaşmazlığı” deyince Rum siyasi partilerinin eleştirilerine hedef oldu.
   Simerini “Espen Barth Eide İçin Teraneler Başladı... ‘Deniz Anlaşmazlığı’ İfadesi Yüzünden Partilerin Hedef Tahtasında” başlıklı haberinde Eide’nin, Özel Danışmanlık görevini üstlendiğinden beri ilk kez Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklaması yüzünden Rum partiler tarafından eleştirildiğine dikkat çekti.
   Gazeteye göre DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu, Eide’nin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından Doğu Akdeniz’deki güncel durumu deniz anlaşmazlığı olarak tanımlamasından partisinin “büyük kaygı duyduğunu” söyledi. BM’nin ve İngiltere’nin tepkisini “ılımlı ve özden uzak” diye niteleyen Erotokritu, “Gerek Amerikan gerek İngiliz hükümetlerinden daha net bir açıklama ve zaman zaman yaptıkları ilanları pratikte hayata geçirmelerini beklerdik” ifadesini kullandı.
   EDEK tarafından yayımlanan bildiride, “Espen Barth Eide’nin dediği gibi bir deniz anlaşmazlığı değil Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’ine saldırısı söz konusudur” iddiasında bulundu.
   Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas da Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmaylığı Doğu Akdeniz’deki durumla ilgili yeni açıklamalar yaptığı bir zamanda Güney Kıbrıs’ın uluslararası toplumun desteğinden mahrum kaldığına dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474