banner564

‘Sürpriz’ girişimler

Anastasiadis, Rum müzakere grubu ile ‘yeni strateji’ belirlemeye çalışıyor

‘Sürpriz’ girişimler
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis hazırladığı “Sürpriz” öneriyi, Rum siyasi parti başkanlarıyla istişare edip tepkilerini ölçtükten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğlu’na sunacak. 
   Anastasiadis daha önce iki tarafın önerilerinin; görüş birliği olanlar, anlaşma sağlanabilecek olanlar ve anlaşmazlıklar olarak üç kategoriye ayrılarak kaydedilmesini önermişti. 
   Politis hazetesi, Rum tarafının hazırlıklarını “Mola Bitti... Kıbrıs Rum Tarafı Üç Boyutlu Görüş Birlikleri Konusunda Öneri Hazırlıyor” başlık ve spotlarıyla aktardı. 
  Gazete üç boyutlu görüş birliklerinin, Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Eroğlu ile 7 Temmuz tarihli görüşmesinde sunduğu öneri olduğuna işaret ederek şu detayı verdi:
    “Kıbrıs Rum tarafı, müzakerelerin üçüncü aşama olan al-ver sürecine girilebilmesi için ‘Eroğlu-Anastasiadis Görüş Birlikleri/Yakınlaşmaları’ olarak da anılabilecek bir ortak uzlaşı zemini olabilmesi için her iki tarafın da üç boyutlu görüş birlikleri belgesi hazırlamasını öneriyor.”

New York öncesi Ulusal Konsey

   Fileleftheros, Rum müzakere grubunun önemli bir çalışma yapmakta olduğunu vurgulayarak, Trodos’daki yazlık Rum başkanlık konutunda  gerçekleşen zirvede cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Türkiye’deki gelişmelerin ve Kıbrıs müzakere sürecinin masaya yatırıldığını ve Rum müzakere grubunun önemli bir çalışma yapmakta olduğunu bildirdi.  
   Gazete Anastasiadis’in  toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “Bütün bu çalışmanın hedefi, yürümeyen diyaloğu göğüslemek için bir yöntem bulunmasıdır. Önerilen usulle ilerliyoruz. Müzakere grubu tarafından yapılmakta olan çok önemli bir çalışma var. Bununla ilgili bilgi vermek ve tepkilerini almak için gerek müzakere grubuyla gerekse siyasi parti başkanlarıyla, her halükarda 2 Eylül’den önce iki toplantı yapacağız” dediğini yazdı. 
   Habere göre Anastasiadis, Rum Ulusal Konseyi’nin üç gün sürecek toplantısının, kendisi BM Genel Kurulu için New York’a gitmeden önce yapılacağını da açıkladı ve “alınmakta olan inisiyatifler ile yani Kıbrıs Rum tarafının iyi hazırlık yapmasıyla, milli konunun yönetilmesi hususunda siyasi güçler arasında geniş bir kabul sağlanacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473