banner564

‘Tehlike çanları çalıyor’

KKTC’den en ufak bir tepki gelmezken, AKEL Sözcüsü Stefanu; Rum Eğitim Bakanı ile ELAM arasındaki uzlaşının ırkçılığı körüklediğine dikkat çekti ve AB’yi uyardı:

‘Tehlike çanları çalıyor’
banner598

    Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas  Habiauris’in, terör örgütü ELAM’ı ziyaret eederek, ırkçı-faşist eğitim sistemi üzerinde uzlaşıya varması Rum basınında yer almaya devam ediyor.

   KKTC’deki siyasilerin tepkisiz kaldığı bu ürkütücü gelişmeye üç günden beri tepki gösteren tek parti AKEL oldu. AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, AB’nin, aşırı sağ ve neo faşizmin yükselişi konusunda tehlike çanlarını çaldığını hatırlatarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’e sert tepki gösterdi.
 ve hükümetinin suskunluğunun “kulakları sağır etmekte olduğunu, diğer partilerin de aynı sağır eden suskunluk içerisinde bulunduğunu” söyledi.
   Haravgi gazetesi “Hükümetin Eğitim Bakanı Konusunda ‘Sağır Eden Suskunluğu’… AKEL Dışındaki Partilerin Faşist Aşırı Sağın Cesaretlendirilmesine Müsamaha” başlıklı haberinde Rum Yönetiminin, ELAM ziyareti ve ardından yapılan açıklama konusunda “kulakları sağır eden bir sessizliğe” büründüğünü yazdı.
   Gazete Habiarusi’in “Hrisi Avgi’nin kardeş partisi ile aynı değer ve ilkeleri paylaştığını” söylemesine karşın, son açıklamaları ile “ırkçılık savaşçısı görünmeye çalıştığını;” ELAM’ın ise AKEL’i “kin söylemi ile halk içerisinde ikilik yaratmaya çalışmakla” suçladığını yazdı.
   Habere göre Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Konseyi’nde ve diğer Avrupa kurumlarında hiç kimsenin  aşırı sağ ile diyaloğa girmediğine işaret eden Stefanu, “Kıbrıs’ta ise Başkan Anastasiadis ve hükümetinin görüşü farklı. Eğitim Bakanı’nın, Hrisi Avgi’nin şubesini ziyaret etmesinden sonra yaptığı açıklamalardan da rahatsız olmuyor. Görüş belirtmekten ısrarla kaçınıyorlar” dedi.
   Bu arada Alithia gazetesindeki habere göre AKEL’i “kin söylemi ile halk arasında ikilik yaratmakla” suçlayan ELAM Basın Sözcüsü Yeadis Yeadi, “biz Helen-Ortodoks eğitim istiyoruz. AKEL de ne istediğini söylesin” dedi, şunları ekledi:
“ELAM için Helen-Ortodoks eğitiminde yorum farkı yoktur. ELAM Başkanı Hristu görüşmede, yarının her bireyi okullar aracılığıyla Helen-Ortodoks değer ve ilkeleriyle büyümelidir dedi. Eğitim Bakanı da dile getirdikleriniz bizim de ilke ve değerlerimizdir cevabını verdi. Ben bu açıklamalarda herhangi bir sorun göremiyorum. Biz faşist parti değiliz, bilakis AKEL, faaliyetleri ile faşizmin en kötü halini, sol faşizmini temsil ediyor.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473