banner564

Tehlike yaratır

Güneydeki üsleri kullanarak Suriye’ye müğdahale edileceği yönündeki haberlere AKEL’den tepki geldi

Tehlike yaratır
banner598

  Güney Kıbrıs’ın Suriye aleyhindeki operasyonlara herhangi bir şekilde katılımına karşı çıkan AKEL partisi, bölgede genel bir çatışma tehlikesi bulunduğunu belirterek, tek kaybedenlerin komşu halklar olacağını ifade etti.

  Güney Kıbrıs’ın, ABD ile NATO’nun Suriye karşısındaki planlamalarına herhangi bir şekilde katılmasının, ülkeyi istikrar unsuru haline getirmeyeceği gibi, jeopolitik rolünü de yükseltmeyeceğini savunan AKEL, adadaki İngiliz üsleri veya başka askeri tesislerin askeri amaçlı kullanılmasının, Güney Kıbrıs’ı saldırı mevzisi, dolayısıyla da Suriye ve halkı karşısındaki savaşın bir parçası haline getireceğini bildirdi.
   AKEL, “Suriye halkına yönelik dayanışma, acil ateşkes talebi ve barış hüküm sürmesi, Suriye’ye yönelik yabancı müdahalelerin sona ermesi, ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi aynı zamanda ülkenin parçalanmasına ilişkin planların reddedilmesinin, komşu ülkenin yaşadığı drama ilişkin tek politik yanıtı teşkil ettiğini” kaydetti.
   Politis gazetesi ise “Kıbrıs Tehlike Dışında- Ağrotur’da Hareketlilik” başlıklı haberinde ise, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun açıklaması yanı sıra, İngiliz “Daily Star’da” yer alan habere yer verdi.
   İngiliz “Daily Star’ın” haberine dayanarak, Ağrotur Üssü’nde bulunan İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının hazır durumda olduklarını yazan gazete, Daily Star’a konuşan İngiliz Savunma Bakanlığından yetkililerin, “alçak tonlar” muhafaza etmek istediklerini, bununla birlikte ilgili bilgileri de yalanlamadıklarını ekledi.
   Haber Haravgi gazetesinde ise, “AKEL: Kıbrıs ABD-NATO’nun Savaş Planlamalarına Dahil Olmasın- Hükümet Ülkemizin Savaşın Dışında Olduğunu Açıklığa Kavuştursun” başlıklarıyla yer aldı.
   Bu arada Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi’nin, Suriye’deki askeri operasyonlarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve buna paralel olarak, “Kıbrıs’la” ilgili herhangi bir güvenlik tehlikesinin de bulunmadığını açıkladı.
   Prodromu, Suriye aleyhindeki operasyonlar konusunda, Güney Kıbrıs’ın ortağı olan ülkelerin, kendilerine bazı kolaylıklar sağlanmasını talep edip etmedikleri konusundaki soruya da, olumsuz yanıt verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474