banner564

Cidde’den umutlu döndü

Özersay, İslam Teşkilatına üye ülkelerle işbirliğinin ilerleyeceğini söyledi

Cidde’den umutlu döndü
banner598

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın merkezinin bulunduğu Cidde’ye salı günü gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretten döndü. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin’in resmi davetiyle Cidde’ye giden Kudret Özersay, burada üst düzey temaslarda bulundu.
 Cidde temaslarına İİT Genel Sekreteri’yle görüşerek başlayan Bakan Özersay, KKTC’nin “Kıbrıs Türk Devleti” adı altında gözlemci üye olduğu teşkilatla ilişkilerinin daha ileriye taşınması, farklı alanlarda somut adımların atılması konusunda görüş alışverişinde bulundu. 
Görüşme İslam İşbirliği Teşkilatı’nın resmi internet sitesinden de duyuruldu. İİT sitesinde yer alan yazılı açıklamada, görüşmede Genel Sekreter el-Useymin ile Kudret Özersay’ın, Kuzey Kıbrıs ile İİT’nin geniş bir yelpazede mevcut olan ilişkilerini ele aldıkları ve ikili ilişkilerin ve üye devletlerle KKTC arasındaki ilişkinin daha da geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundukları ifade edildi. 
Genel Sekreter açıklamasında, İslam aleminin ayrılmaz parçası olan Kıbrıslı Türklerin haklı davasına ve adada bulunacak barışçıl çözüme desteği yinelendi. 
İİT Genel Sekreteri görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın onuruna bir öğle yemeği verdi. Yemekte çeşitli ülke daimi temsilcileri ve başkonsolosları yanında İİT’nin üst düzey bürokratları yer aldı.
 Bakan Özersay, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Mansur Mukhtar ile de bir araya geldi. 
Kalkınma Bankası başkanının yurt dışında olmasından dolayı başkan yardımcısıyla görüşen Özersay, bankanın KKTC’deki özellikle eğitim ve sağlık alanlarındaki projelere verdiği desteğe teşekkür ederek, halihazırda devam eden projeler hakkında bilgi verdi ve yenilerinin hayata geçirilmesine dair görüş alışverişinde bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473