banner564

‘Vallahi bilmezdim’

Döviz yükselince sahte dolarları tedavüle süren Osman Küçükler, Ercan’da yakalandı

‘Vallahi bilmezdim’
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye yolcusu Osman Küçükler, Ercan Havaalanı’nda Duty-Free dükkânlarından alış veriş yaptıktan sonra ödeme için kasaya sahte dolar verdi.Kasiyere sahte 100 dolar veren zanlı anında fark edildi.
   Kasiyer paranın sahte olduğunu anlayınca havaalanında görevli polise bildirdi. Türkiye’ye gitmek için hazırlanan zanlı polis tarafından gözaltına alınarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlı ilk sorgusunun ardından dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
    Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, zanlı Osman Küçüker’in 11 Nisan 2018  tarihinde, saat 14.30 sıralarında, Ercan Havaalanı’nda yolcu olarak bulunduğu sırada Adem Kaner Duty-Free isimli iş yeri içerisinde yapmış olduğu alışverişe karşılık sahte olduğunu bildiği 2 adet 50 Doları görevli personele vermek suretiyle tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, kasa görevlisinin paranın sahte olduğunu anlaması üzerine görevli polis memuruna durumu aktardığını ve olayın akabinde tespit edilen zanlının tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Sahte olduğunu bilmiyormuş
Polis, tutuklanan zanlının üzerinde yapılan aramada 3 adet daha sahte 50 Dolar bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, vermiş olduğu ifadenin araştırılacağını belirterek , ilk etapta 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi onaylarken, söz alan zanlı paraların olduğunu bilmediğini ve çalışmakta olduğu gece kulübündeki bir şahıstan satın aldığını iddia etti.

Polis seri numaralarını açıkladı
Polis Basın Subaylığı, Ercan Havalimanı’ndaki sahte dolar olayının ardından halkı uyaran bir duyuru yayımladı.
Ercan’daki sahte ABD Dolarlarının seri numaralarını ML 35643293A, MG 62111389A, ML 35643843A, ML 78655690A ve MG 65155222A olarak açıklayan polis, söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurduğundan, ellerinde belirtilen seri numaraları ile başlayan “50’lik ABD Doları” cinsi para bulunduranları uyardı.
Bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, şüpheli görülen kişilerin de en yakın polis merkezine bildirilmesi istendi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Taner Tan
Taner Tan - 6 yıl Önce

Osman küçüker in dedesi vefat etti ve Osman küçüker e haber verildi oda biletini kesip Türkiye ye gelecekti paralarin sahte olduğunu bilseydi kalkıp o parayla alış veriş yapmazdi yirtip atardi sahtecilikle uğraşan birisi olsaydi profesyonel olurdu ..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473