banner564

Toplu kınama

Rum Meclisinde 15 Temmuz özel oturumu düzenlendi

Toplu kınama
banner598

   Rum Temsilciler Meclisi, 15 Temmuz darbesinin 44’üncü yıldönümü münasebetiyle dün özel bir oturum düzenledi.

   Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in yönettiği özel oturumda, 15 temmuz 1874 darbesşi ve 20 temmuz Barış harekatı sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.
   Bu arada Güney Lefkoşa’daki “Ay. Konstantiniu ve Eleni Mezarlığı”nda, Rum Yedek Komandolar Derneği tarafından düzenlenen anma töreniyle, darbe komandolarının anıldığı bildirildi.
   Darbe sırasında hayatını kaybedenlerin mezarlarına çelenk konulması etkinliğine, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yanı sıra Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris de katıldı. DİSİ ve ELAM parti temsilcileri de çelenk koydu.
   Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Rum Demokratik Direnişçiler Birliği’nin, Nikos Sampson’u “mağdur” olarak nitelendiren yedek komandolardan Takis Çangaris’in açıklamalarını kınadığını yazdı.
Habere göre, Direnişçiler Birliği açıklamasında, tarihin tahrif edilmesine ilişkin çabaların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti ve “Sampson’un hiç kimsenin mağduru olmadığını, ülkenin cellatlarından biri olduğunu, bazı kişilerin halkın bilincinde 8 günlük başkan olarak geçirilmeye çalışılsa da, Cunta işbirlikçisi ve itirazsız bir şekilde Kıbrıs’ı Türk işgalciye teslim eden kişi olduğunu” belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474