banner564

Unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’un yıldönümünde Şehitler Köprüsü’nde konuştu:

Unutmayacağız
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması'nın gerçekleştirileceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oluşturulan alana vatandaşlar akın etti. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasından gelen insanlar köprünün Anadolu yakasına kurulan platformun önünde yerini aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AKP Sözcüsü Mahir Ünal eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Anıtı’nı da beraberindekilerle ziyaret ederek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile birlikte dua etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmasından satır başları şöyle;
“81 vilayette anma törenlerimiz devam ediyor. 15 Temmuz gecesi kanlarıyla destan yazan, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz kardeşlerim bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gurur aynı anda yüreğimizde hissediyoruz.
16-17 yaşındaki daha gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardında fedakarlık vardır.
Kurtuluş savaşına bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. 1923 şafağı anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü.
15 Temmuz gecesi de Türk milleti cesareti dirayeti mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye ruhunun hala diri olduğunu göstermiştir.
15 Temmuz gecesi sokaklardaki vatandaşlarımız Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez... Her bir mezhepten, meşrepten, her bir etnik gruptan herkes buradaydı. Sağcısı solcusu, zengini fakiri, muhalefeti iktidarı yoktu. Ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz vardı.
Nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı.
Bu dayanışma iklimi başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye’yi tüm cephelerde güçlendirdi.
7 Ağustos’ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü hamdolsun Cumhur İttifakı ile devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.
15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız, o bizim için bir tarihe kayıttır.
Yeni yönetim sistemiyle, Türkiye'nin tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz.”

Tekbir getirildi, sloganlar atıldı
Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Meclis'te PKK istemiyoruz”, “İşte ordu işte komutan” şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi.
Bazı vatandaşların ay-yıldızlı ve “15 Temmuz'da nöbetteyiz” yazılı tişört giydiği, bazı şehit yakınlarının da şehit fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle alana geldiği gözlendi. Bazı gençler de asker kıyafetleriyle alana geldi.
Alanda vatandaşlar çeşitli yazıların bulunduğu dövizler, pankartlar, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları taşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının ve ay-yıldızın bulunduğu, üzerinde “Başkan” yazan bayraklar da dikkati çekti. Alanda dört büyük kulübün formalarını giymiş taraftarlar da hazır bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473