banner564

TOTAL hazırlandı

11’inci parselde doğalgaz sondajları için 4 ayrı program belirlendi

TOTAL hazırlandı
banner598
 Fransız Total şirketinin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde yer alan 11’inci parsel için, 2017-2018 yıllarında, 4 sondaj programı belirlediği ifade edildi.

   Fileleftheros gazetesi, “TOTAL’den 4 Sondaj İçin Program” başlıklı haberinde elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak Total şirketinin, 2017-2018 yılları içerisinde, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’”ndeki 11’inci parsel için 4 ayrıntılı program belirlediğini yazdı.

   Total şirketinin, ilk hedefinin, “Onisiforos” (11’inci parsel) olduğunu, 11’inci parselin, yine Fransızlar tarafından “Ayios Onisiforos” şeklinde isimlendirdiğini anımsatan gazete “Onisiforos” parselinde, “Afrodit” yatağına parelel olarak önemli bir yatak beklentisinin de bulunduğunu yazdı.

   11’inci parsele ilişkin sondaj çalışmalarına ilişkin kararların, bir hafta önce alındığını yazan gazete Total şirketinin, taşeronluk, Limasol Limanı’ndaki çalışmaların liman desteği v.b ihalelerin onaylanmasını ileriye götürdüğünü belirtti.

   Gazete yine elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, gerek Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in sondaj programı hakkında, gerekse Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis’in ise kıyıda yapılması gerekli olacak olan liman çalışmalarına ilişkin olarak bilgilendirildiğini yazdı.

   Haberde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, geçtiğimiz çarşamba günü Total yetkilileriyle Paris’te gerçekleştirdiği görüşme ile Total İcra Heyeti Başkanı’nın ise on beş gün içerisinde (13-15 Ekim tarihleri arasında) Ada’ya geleceği de hatırlatıldı.

 11’inci parselde doğalgaz sondajları için 4 ayrı program belirlendi

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474