banner564

Tümü kötülendi

Eide’yi ‘istenmeyen adam’ ilan eden Rumların, gelmiş, geçmiş tüm BM yetkililerine saldırdığı itiraf edildi

Tümü kötülendi
banner598
 Güney Kıbrıs’taki fanatik kesimlerin, 1977’den itibaren gelmiş geçmiş tüm BM Genel sekreterlerine ve özel temsilere yönelik saldırılarda bulundukları Alithia gazetesi tarafından gündeme getirildi.
      Haberi “Retçiler Eide’den Tutuştu” başlığıyla manşete çeken gazete, bazı siyasi partilerin ve fanatik  Simerini gazetesinin, Eide hakkında “persona non grata” (istenmeyen kişi) başlıklı haberini yorumlayan Alithia gazetesi, şu yorumda bulundu:
    “Bu, beklenen bir şeydi. Neden? Çünkü hep böyle davranıyoruz. Retçilerimiz tarafından yukarıdaki gibi sıfatlarla ve hatta homoseksüellikle saldırılmayan ne BM Genel Sekreteri ne de Kıbrıs’taki özel temsilcileri kaldı. Kurt Waldheim’dan (1972-81: ‘AngloAmerikalılara satılmış’) Ban Ki Moon’a (2006-:’Bize şantaj yapıyor ve tehdit ediyor’) kadar bu oldu.
   En ağır suçlamaya Perez De Cuellar muhatap oldu. Eski Başkan Tasos Papadopulos kendisini neredeyse homoseksüel diye niteledi (‘kişisel zafiyetleri vardı’). Butros Butros Gali (1992-96: ‘Üçüncü Attila’). Bu niteleme de Tasos Papadopulos’a ait. Kofi Annan için (1997-2006: ‘Bizi satan arap’) nitelemesi yapıldı.
   Genel sekreterlerin Kıbrıs özel temsilcileri için de benzer küfürler döşedik. En çoğunu Aleksander Downer (2010) işitti. Hatta meclis sırf onun için toplandı ve şahsıyla ilgili çeşitli kozmetik saldırılarda bulunduktan sonra Ada’dan kovulmasını istedi. Downer’den önce Alvaro De Soto (2004) da aynı küfürleri işitti. BM’nin bu mülayim, uzlaşıcı, zengin özgeçmişe sahip yetkilisi Kıbrıslı siyasetçilerimiz için beş para etmez ve haindi.”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474