banner564

Tümünün derdi Türk askeri

Çipras ile görüşen AKEL lideri Kiprianu, adada asker bulunmasını kabul etmeyeceklerini, ancak geçici bir süre güvenlik sisteminin gerekeceğini söyledi

Tümünün derdi Türk askeri
banner598
 Atina’da temaslarda bulunan Rum Komünist AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu,
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmesinde ağırlıklı olarak güvenlik ve garantiler konusunu ele aldı.
   Fileleftheros gazetesine göre Kiprianu, Çipras ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, bir dizi önemli konuda görüş alışverişinde bulunduklarını ve parti tezlerini ilettiğini söyledi.
   AKEL’in güvenlik konusunu ‘oldukça önemli’ addettiğini belirten Kiprianu, ΑΒ üyesi bir ülkede garantörlük ve müdahale haklarının bulunmaması gerektiğini; bunun yanı sıra AKEL’in, çözümün ardından adada askerin varlığını asla kabul etmeyeceğini kaydetti.
   Kiprianu, adada bir geçiş dönemi olacağının ve bu dönemde bir güvenlik sistemi gerekeceğinin anlaşılır olduğunu da ifade etti.
   Habere göre Kiprianu, toprak konusunun mülkiyet konusuyla bağlantılı şekilde görüşülmesi gerektiğini ve bu iki konunun, Kıbrıs sorununun olası çözümüyle ilgili büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.
   Kiprianu, AKEL’in çoklu konferansla ilgili tezinin de, müzakerelerde görüşülen tüm konularda büyük uzlaşı sağlanması halinde çoklu konferans yapılacağı yönünde olduğunu belirtti.

Çerçeve değişken

   Yunanistan Başbakanı Çipras ise, Kıbrıs sorununun çerçevesinin çok değişken olduğunu ve tam görüntü gerektiğini ifade etti.
   Gazeteye göre Çipras, Kıbrıs sorununun “Türkiye’nin irade meselesi” olduğunu öne sürerken, liderler düzeyindeki müzakerelerin de oldukça önemli olduğunu ve kendilerinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile sıkı temas ve iletişim halinde olduklarının altını çizdi.
  Andros Kiprianu’ya, Atina ziyaretinde AKEL Polit Büro üyesi Tumazos Çelepis ile parti merkez komitesi ve uluslararası ilişkiler sorumlusu Vera Polikarpu eşlik ediyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474