banner564

‘Türk askerini Adadan çekin’

Anastasiadis, Rum milletvekili Tornaridis aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım’a mesaj gönderdi:

‘Türk askerini Adadan çekin’
banner598
 Kıbrıslı Rum milletvekili aynı zamanda Asya Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı Nikos Tornaridis’in, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorununa ilişkin mesajını Türkiye Başbakanı Binali Yıldırm’a ilettiği belirtildi. 
   Alithia gazetesi, İstanbul’da devam eden Asya Parlamenter Asamblesi toplantısına katılan Nikos Tornaridis’in, Anastasiadis’in, Kıbrıs’ta çözüm konusunda hazır olduğu ve Türkiye’nin askerlerini ve garantilerini Kıbrıs’tan geri çekmesine ilişkin mesajını, TC Başbakanı Binali Yıldırım’a ilettiğini yazdı. 
   Habere göre TC Başbakanı Binali Yıldırım ise bu mesaja, “Ne olacaksa Ocak’tan sonra olacak” yanıtını verdi. 
   Tornaridis’in, Asya Parlamenter Asamblesi toplantısı sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile konuşma imkanı bulduğunu yazan gazete, Tornaridis’in, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Kıbrıs sorunuyla akalı ne var ne yok” şeklinde soru yönelttiğini, Yıldırım’ın ise “Türkiye’nin mümkün olan her şeyi yaptığı” yanıtını verdiğini belirtti. 
    Habere göre Tornaridis, Kıbrıs sorununun çözümlenebilmesi için garantilerin ve askerin olmaması gerektiğini savunarak, çok iyi hazırlanmış Kıbrıs sorununa ilişkin uluslararası bir konferansa geri dönmeye hazır olduklarını ifade etti. 
   Türkiye Başbakanı Yıldırım ise Tornaridis’e “Ne olacaksa Ocak’tan sonra olacak” şeklinde yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474