banner564

Türk tepkisine aldırmıyor

Mısır ve İsrail’in yeni büyükelçileriyle görüşen Anastasiadis, doğal gaz çalışmalarının hızlandırılacağını açıkladı

Türk tepkisine aldırmıyor
banner598
   Mısır’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) dünyanın en büyük doğal gaz yataklarından birinin keşfedilmesinin ardından Güney Kıbrıs’ın sözde doğal gaz yataklarının akıbetinin ne olacağına ilişkin durum gündemdeki yerini koruyor. 
   Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Mısır ve İsrail’in yeni büyükelçilerini kabulünde doğal gaz konusuna geniş şekilde değindiğini, ayrıca Delek şirketinin üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldiğini yazdı.
   Müzakereler nedeniyle doğal gaz çalışmalarına ara vermeyen Rum liderinin, Mısır’daki zengin yataklardan sonra daha da hırslandığı belirtiliyor.
   Alithia gazetesi, “Şimdi Başka Yatak Bulunması Umutları” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün ilk olarak yeni Mısır ve İsrail büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul ettiğini, daha sonra ise Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği MEB’inde doğal gaz arama-çıkarma faaliyetlerinde bulunan şirketlerden biri olan Delek şirketinin üst düzey yetkilileriyle görüştüğünü yazdı.
   
Güven mektuplarını sundular

   Habere göre, Mısır ve İsrail’in yeni büyükelçileri Hussein Abdelkerim Tantawy Mubarak ve Yael Ravia Zadok, düzenlenen törenle Anastasiadis’e güven mektuplarını sundular.
   Anastasiadis törende yaptığı konuşmada, Mısır’ın MEB’inde keşfedilen doğal gaz yatağı sebebiyle bu ülkenin büyükelçisine tebriklerini ileterek, söz konusu doğal gaz yatağının, Akdeniz’deki zenginliklerin bir kanıtı olduğunu ve bölge ülkeleri arasında işbirliğinin arttırılması olanağını doğurduğunu belirtti.
   Anastasiadis, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasındaki üçlü işbirliğinin yakın zamanda ilerlemesini de beklediklerini vurguladı.
   Mısır Büyükelçisi ise, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olması ve stratejik konumu sebebiyle Akdeniz’in kuzey ve güneyindeki halklar arasında köprü oluşturacak nitelikleri taşıdığını vurguladı.
  Anastasiadis, İsrail Büyükelçisi Zadok’un güven mektubunu kabulünde yaptığı konuşmada, İsrail’le enerji alanındaki işbirliğini daha da geliştirme taahhütleri bulunduğunu belirtirken “tarafların yasal haklarına karşılıklı saygı gösterilmesi gerektiğini” ifade etti.
   Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında uzun yıllara dayanan dostluk ilişkisine de değindi.
   İsrail Büyükelçisi de konuşmasında, iki ülke arasındaki dostluk ilişkisine vurgu yaptı ve bu ilişkinin daha da ileri götürülmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474