banner564

Üniter devlet  mesajı verildi

Güney’deki AP seçimlerine sadece 5 bin 604 Kıbrıslı Türk katıldı ama AKEL adayı Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslı Rumların oylarıyla milletvekili seçildi

Üniter devlet  mesajı verildi
banner598

 Avrupa Parlamentosu’nda Güney Kıbrıs’ı temsil edecek olan 6 milletvekili için seçimler dün yapıldı. Toplam 641 bin 181 Rum seçmenden 288 bin 483’ü (Yüzde 44.99) oy kullanırken, 81 bin 600 Kıbrıslı Türk seçmenden sadece 5 bin 604 kişinin güneye geçerek oy kullanması dikkat çekti.

   Kıbrıslı Türk seçmen sayısının çok düşük olmasına karşın AKEL’in aday gösterdiği Niyazi Kızılyürek, Kıbrıslı Rumların oylarıyla AP Milletvekili seçildi. Siyasi gözlemciler bu durumun, Rumların ‘Üniter Devlet’ politikasını güçlendirdiğini belirtti.
  Rum Haber Ajansı’nın bu sabah 01.00 raddelerinde verdiği kesin sonuçlara göre, Güney Kıbrıs’ı Avrupa Parlamentosu’nda temsil edecek 6 milletvekilinin isimleri öyle:
   “Fourlas Loucas, Christoforou Lefteris, Georgiou Giorgos, Niyazi Kızılyürek, Mavrides Costas and Papadakis Demetris.”

ELAM’ın oyları arttı
  
   Avrupa Parlamentosu’na milletvekili gönderemeyen faşist ELAM’ın oylarında ciddi artışların olduğu görüldü. AKEL Lieri Kiprianu da ELAM’ın dünkü seçimde 23 bin 167 (yüzde 8,25) oy aldığına dikkat çekti.
   Partilerin oyları şöyle:
   DİSİ: 81539 oy (Yüzde 29.02)
   AKEL: 77241 oy (Yüzde 27.45)
   DIKO: 38756 (Yüzde 13. 80)
   EDEK: 29715 (Yüzde 10.58)
   ELAM: 23167 (Yüzde 8.25)
   DEPA: 10673 (Yüzde 3,80)
   Yasemin Hareketi: 4.786 (Yüzde 1.70)

Anastasiadis kutladı

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, seçim sonuçlarının açıklanması sonrasında Kıbrıs’ın karşı karşıya kaldığı tehditlerin üstesinden gelmek için herkese çağrıda bulundu.
 Anastasiadis, işbirliği çağrısı yaptı ve Kıbrıs’ın karşı karşıya kaldığı tehditlerin üstesinden gelmek, ulusal sorunu çözmek amacıyla çabaları sürdürmek için herkesin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.
    İlk kez bir Kıbrıslı Türk’ün seçildiği Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından yazılı bir açıklama yapan Anastasiadis, kazanan adayları kutladı ve “Eminim Kıbrıs halkının yararına birlikte çalışacaklardır” dedi.  
    Seçim sürecinin düzgün geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rum lideri, seçimlerin bir Avrupa ülkesine yaraşır şekilde en yüksek siyasi nezaket havasında geçtiğini belirtti.
    Seçimlerin başarılı geçmesi için çalışan herkese teşekkür eden Anastasiadis, oy kullanma hakkını kullananlara da teşekkür etti; “Vatandaşlarımızın büyük bölümünün geri durmayı seçmesi rahatsız edicidir. Bu Kıbrıs ve Avrupa düzeyinde ciddi endişeye neden olan bir fenomendir” şeklinde konuştu.
     Kıbrıslı Türklerin seçime katılımlarındaki artıştan memnun olduğunu kaydeden Anastasiadis şöyle dedi:
    “Seçimler bitti. Şimdi önemli olan herkesin işbirliği yapmasıdır ki böylelikle ülkemizin karşı karşıya kalacağı her türlü tehlikeyle baş edebilelim, Kıbrıs sorununu çözme çabalarını sürdürebilelim ve birlikte halkımızın beklentilerine değecek şekilde gerekli reformlarda ilerleyebilelim.” 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 10:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

rumlarla, aynı çatı altında birleşilmez. onlar ,kıskançtır.

Tanol Ozyanik
Tanol Ozyanik - 5 yıl Önce

Hade hayirlisi Niyazi Kizilyurek,
Sana guveniyoruz

Kufi Seydali
Kufi Seydali - 5 yıl Önce

Anastasiadesin onunde el pence duran Sener Levent degil mi?
Yaziklar olsun, Rumlarin 55 senedir yapamadiklarini, yaptilar.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474