banner564

Yardımcı olur

ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Koenig, Maraş’la ilgili teknik araştırma ve çalışmanın önemine dikkat çekti:

Yardımcı olur
banner598
   ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig, Maraş’la ilgili bir dizi teknik araştırma ve çalışmanın, mevcut aşamada, Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) uygulanmasına yardımcı olabileceğini söyledi.
   Fileleftheros gazetesi, ABD’nin, Maraş konusundaki tutumunun ne olduğunun kendisine sorması üzerine Koenig, kısaca şu yanıtı verdi;
    “Beyaz Saray’ın, liderlerin Şubat ayındaki ortak açıklamasını selamladığı açıklamasında da ifade edildiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından Kıbrıs sorunu çözüm çabalarında yeni bir dinamiğe ilişkin araç olarak önerilenler de dahil olmak üzere, Güven Yaratıcı Önlemler fikrini destekliyor. Bu gibi önlemlerin esası ve zamanında hem fikir olmak ise, taraflara kalmış bir şeydir. Bununla birlikte, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili mevcut fırsattan yararlanmak için, taraflarla ve diğerleriyle, mümkün olan en azami ölçüde çalışmakla ilgileniyoruz. İki toplumdan da halkın, çözüm çerçevesinde Maraş’a yeni bir hayat verecek olan bir dizi adımla ilgili büyük desteği ise bizi cesaretlendiriyor. Mevcut aşamada, ilgili konular hakkındaki bir dizi araştırma ve çalışmanın, güven yaratıcı önlemlerin, aynı zamanda bir anlaşmanın uygun bir zamanda uygulanması için zeminin hazırlanmasına yardımcı olabileceğine inanmaktayız.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 02:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473