banner564

Yeni terminal hizmette

Merkezi Dubai’da bulunan DP World şirketi tarafından işletilen Limasol limanına dev yatırım 

Yeni terminal hizmette
banner598

    Rum lideri Nikos Anastasiades, Limasol limanındaki yeni yolcu terminalinin açılışını yaptı. Merkezi Dubai’de bulunan ve dünyanın değişik ülkelerinde 78 tane liman işleten ve Limasol Limanı’nı 25 yıllığına işletme hakkı alan DP World, buraya çok büyük bir yolcu terminali inşa etti. 

    Toplam kat alanı 8 bin 205 m2 olan 480 metre uzunluğunda ve 11 metre derinliğindeki yeni terminalin, dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerine ev sahipliği yapabileceği belirtildi.
    DP World Limasol şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre; petrol ve gaz lojistik bölgesi 430 metre ve şimdiki kullanımı yüzde 30’a ulaştı ve ENI şirketinin çalışmalarına destek veriyor.
   Rum lideri Nikos Anastasiades, tören sırasında, yeni terminalin hizmete girmesiyle Kıbrıs ekonomisinde yeni bir sayfa açıldığını ve yapılan yeni projelerin Kıbrıs’ın büyümesine önemli katkıda bulunduğunu ve aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz bölgesindeki rolünü güçlendirdiğini söyledi.
    Anastasiades, yeni projelerin ayrıca, Kıbrıs’ı turizm, denizcilik ve ticaret alanlarında önemli bir merkez olarak teşvik ettiğini belirtti.
    Limasol terminalinin Kıbrıs’taki en büyük projelerden biri olduğunu ifade eden Nikos Anastasiades,  Kıbrıs’ın yatırımlar, ticaret ve hizmetler sektöründe yaptığı önemli ve yoğun çalışmaları yansıttığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474