banner564

Yer, gök Yunan

Rumlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 Ekim’de Anavatanlarının ‘Ohi’ gününü kutladı

Yer, gök Yunan
banner598

 Kıbrıslı Rumlar her yıl olduğu gibi bu yıl da 28 Ekim günü Yunanistan’ın ‘Ohi’ gününü kiliselerde düzenlenen dini ayin sonrasında resmi geçit töreniyle kutladılar.
   Gerek törenlerde, gerekse kilise ve okullardaki etkinliklerde küçük çocuklar dahil olmak üzere herkesin Yunan bayrağı taşıması ilgiyle izlendi.
   Bu arada Lefkoşa’nın Rum kesimindeki resmi geçitte Lise öğrencilerinin ön safhada taşıdıkları pankartlar dikkat çekti. Pankartlarda, kuzeydeki kentlerin isimleri yer aldı.
   Soldan, sağa doğru  Karpaz, yanında Güzelyurt (Omorfo), Mağusa (Amohostos) ve Girne (Kyrenia) pankartları taşıyan öğrencilerin arkasındaki sıralarda tamamen Yunan bayraklarının yer aldığı görüldü.

OHİ Günü kutlaması

   Yunanistan’ın, İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya’nın yanında yer alan İtalya’nın kendi saflarına katılması yönündeki çağrısını reddettiği ‘Ohi’ (Hayır) günü Atina’da olduğu gibi Lefkoşa’nın Rum kesiminde de törenlerle kutlanıyor.
   Alithia gazetesi, her yıl 28 Ekim’de kutlanan “Ohi” gününün bu yıl da resmi törenlerle kutlandığını, Güney Lefkoşa’daki törende resmi geçit yapıldığını yazdı.
   Yunan Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen törende konuşan Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, günün önemine dikkat çekerek, “Kıbrıs’ta barış anlaşmasına ulaşılabilmesi için işbirliği yapılması ve birlik olunması gerektiğini” vurguladı.
   Yunanistan Büyükelçisi İlias Fotopulos da konuşmasında günün önemine dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473