banner564

‘Çözmemiz lazım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinde, Türkiye'nin yakın geleceği bakımından kritik dönemin sürdüğüne dikkati çekti

‘Çözmemiz lazım’
banner598

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinde, Türkiye'nin yakın geleceği bakımından kritik dönemin sürdüğüne dikkati çekti. Erdoğan, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, Suriye halkının kendi kendini yönetme ve kendi geleceğini belirleme hakkına saygısı konusunda en küçük bir şüphesi bulunmadığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayıp, toplantılarının partileri ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyerek başladı.
İstanbul'da cumartesi günü tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Türkiye, Rusya ve Fransa Cumhurbaşkanları ile Almanya Şansölyesi'nin katılımıyla gerçekleşen bu zirvede, Suriye meselesinde gelinen yeri ve atılacak adımları konuştuk. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmelerde de ağırlıklı olarak Cemal Kaşıkçı konusunu ele aldık ve onların sordukları sorular oldu ama onların şu ana kadar bilmedikleri birçok konuyu da kendilerine ifade etme fırsatını buldum. Hepimizin katıldığı zirve toplantısının ardından hem bir bildiri yayımladık hem de basın toplantısında görüşlerimizi ifade ettik."
Erdoğan, Suriye meselesinde, Türkiye'nin yakın geleceği bakımından kritik dönemin sürdüğüne dikkati çekerek, "Bu meseleyi çözmeden geleceğimize güvenle bakamayız. Ülkemize yönelik asırlık niyetlerin prova sahası haline dönüşen Suriye'de yeniden istikrarı, güveni, huzuru sağlamak kendi çıkarlarımızla birlikte kardeşlerimize karşı vefamızın da bir gereğidir" dedi.
Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, Suriye halkının kendi kendini yönetme ve kendi geleceğini belirleme hakkına saygısı konusunda en küçük bir şüphesi bulunmadığının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bu anlayışla çok uzun bir süre Suriye'deki krizin, ülkenin kendi dinamikleriyle çözülmesini temenni ettik, ancak bir süre özellikle bölgemizle ve hatta ülkemizle ilgili planları, hevesleri olan herkesin elinin Suriye'nin içinde olduğunu gördük. Sadece bu kadarla kalınmadı, sınırlarımız ötesindeki terör örgütleri ülkemiz topraklarına yönelik saldırılara başladı. Kimi sınır hattımızda tacizler, kimi de büyük şehirlerimizde canlı bomba saldırıları şeklinde süren bu terör eylemleri karşısında elimiz kolumuz bağlı bir şekilde beklememiz herhalde düşünülmezdi."
Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin gerisindeki amaçlardan birinin de Türkiye'yi, Suriye ve Irak üzerinden yürütülen bu büyük proje karşısında pasif duruma düşürmek olduğunu ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473